Hem Våra hårdbevakade lopp 2018 Allt om Atea Norrköpings Stadslopp 2018 Smart löpning gav pallplats i tuff konkurrens

Smart löpning gav pallplats i tuff konkurrens

0

Att springa smart och inte förivra sig är en konst i löpning. Johanna Eriksson, Motala AIF, behärskade det till fullo när hon slutade trea på Atea Norrköping Stadslopps mildistans.

Johanna Eriksson fortsätter att ta steg framåt och är nu snabbare än någonsin. Foto: Peter Holgersson AB

– Första varvet kändes rätt segt. Jag sprang inte snabbare på andra varvet, men jag lyckades hålla samma fart och känslan var mycket bättre på andra halvan, sammanfattade Johanna som fick 35.41 i sluttid.

En tid som är ”pers” med 20 sekunder på milen.

– Det var bra att jag hade lite is i magen i början och släppte Johanna Bäcklund, sa Johanna som springer 10 000 meter på SM och fick ett bra kvitto på att formen är strålande.

Ayantu Idossa Eshete hade så bråttom till mål att kranskallen fick vänta tills efter målgång. Foto: Peter Holgersson AB

I täten var etiopiskan Ayantu Idossa Eshete överlägsen och vann en komfortabel seger med 34.13. Landsmaninnan Derartu Debela Delesa slutade tvåa med 35.18. Båda från Staffan Westholms löparakademi i Addis-Abeba.

– Två unga löpare som nyligen kommit till Sverige för första gången, berättade Staffan Westholm.

Johanna Bäcklund, Runacademy IF, kom på fjärdeplats med 35.58.

– Jag är nöjd med mitt lopp. Det var 25 sekunder snabbare än förra året, sa Johanna.

Ettan Frida Aspnäs längst fram, Lisa Ring skuggar bakom liksom slutliga trean Ayanalem Desalegn. Foto: Peter Holgersson AB

På damernas fem kilometer hade Lisa Ring, IK Nocout.se, och Frida Aspnäs, Spårvägens FK, en match om segern.

– Ett riktigt roligt lopp. Jag orkade inte riktigt hänga med Frida, men jag är nöjd, sa Lisa Ring som fick 17.57 i mål. Fem sekunder bakom Frida Aspnäs som förstås också var nöjd med segern.

– Kul att vinna. Det flöt på fint, konstaterade Frida när hon stod högst upp på prispallen och blev intervjuad av speakern Jessica Falkman.

Löparglädje på Norrköpings gator. Foto: Peter Holgersson AB

Blott 13-åriga Alice Magnell-Millán, lillasyster till Emil som slutade sexa på herrarnas tio kilometer, kom på femteplats med 18.45.

Atea Norrköpings Stadslopp kantades som vanligt av många musikstationer, och tre tävlingar i tävlingen som bestod av däckpris, en spurttävling mitt i loppet och priser till bästa maskeradklass.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X