Snabb milbana med feststämning

Allt om Söder Runt 2014  

Den 14 juni är det dags för Söder Runt i Stockholm. Ett millopp i sommarkvällsljus som vill växa. LFA har tagit pulsen på John Laselle från Löparakademin.

Hemingway

Om författaren Ernest Hemingway kommer till start i Söder Runt känns högst osäkert. Men kanske vilar hans ande över loppet.

I år är det andra året Söder Runt arrangeras. Hur var deltagarantalet första året?

– Första året hade vi 600 löpare och i år väntas vi dubbla antalet till 1200-1500, vilket känns som rejält kliv i rätt riktning.

Hur ser bansträckningen ut? Flackt? Något som är utmärkande?

– Söder Runt har en väldigt flack banan utan någon större stigning, vilket gör den till Stockholms kanske snabbaste bana.

Finns det banrekord att slå och vilka innehar dem?

– Vi väntar med spänning på den som springer Söder Runt under 30 minuter. Då bjuder vi på Champagne! Se det som en öppen utmaning!

Söder Runt 2

Söder Runt satsar på en flack milbana som passar alla.

Är det viktigt för er som arrangörer att även ha riktigt duktiga elitlöpare på plats?

– Söder Runt är ett lopp med låga trösklar och en bana som alla kan springa. Många av våra löpare springer sitt allra första lopp med oss, vilket vi tycker är jättekul. Men eftersom banan är så flack och vackert inramad är den också mycket attraktiv för duktiga löpare, eftersom de har goda möjligheter att slå sitt personbästa. Söder Runt passar helt enkelt alla typer av löpare.

Finns det några elitlöpare anmälda ännu?

– Högbylöparen David Nilsson har aviserat start (David är uttagen till sommarens EM/Europacup i maraton i Schweiz och vann nyligen ett SM-silver i Stockholm Marathon). Först och främst är Söder Runt ett motionslopp, men visst är det kul om några elitlöpare väljer oss.

David Nilsson 3

SM-tvåan i maraton David Nilsson har avviserat start i Söder Runt. Arkivbild: Mikael Grip

Varför ska man enligt dig delta i Söder Runt?

– Söder Runt är Stockholms kanske snabbaste och vackraste 10-kilometersbana. Och löparfesten fortsätter långt förbi mållinjen med AfterRun där vi bjuder på mingel, öl och pizza – efterföljt av efterfest i Hornhuset i Hornstull.

Stort lycka till med arrangemanget den 14 juni!

– Tackar.

karta_bansträckning

Bansträckningen.

LFA hårdbevakar lördagens Söder Runt på plats. Det går att anmäla sig på nätet fram till klockan 23.59 på fredag (alltså dagen innan loppet). Det finns också möjlighet att efteranmäla sig på plats på tävlingskvällen mellan klockan 17-19. Första start är 19.45.

Till Söder Runts hemsida för mer information och anmälan

 Dela på Facebook