Hem Aktuellt Snabba tider i Valencia!

Snabba tider i Valencia!

0

I kväll genomfördes halvmaran i Valencia, en av världens snabbaste bana. Det gick snabbt även i år, trots att vädret inte var optimalt, lite för varmt och fuktigt med 22 grader.

Mest imponerad blir man över tyskan Konstanze Klosterhalfen som debuterade på distansen och vann med tiden 1.05.41. Den unga tyskan vann tidigare i år 5000 meter på EM och är en tjej som vi känner till från arenorna, men plötsligt blir det debut på halvmaran och hon springer ifrån alla afrikanska tjejer, mycket imponerande. Det är dessutom den tredje bästa tiden någonsin av en europeisk tjej på distansen.

I herrklassen var det afrikanska löpare som dominerade, Kenyas Kandie Kibiwott som segrade i Valencia 2020 med världsrekordet 57.32 sprang i år i mål på tiden 58.10. Han säger att värmen och fuktigheten gjorde det svårt att matcha världsrekordet. Det är dock den näst snabbaste tiden i världen under 2022.

Resultatlistan är inte helt enkel att söka i, men Spring visste att David Nilsson och Victor Smångs skulle ner. David blev 26:a med 1.03.28, det vill säga 3.00 tempo. Victor kom på plats 58:a med tiden 1.05.58.

Carolina Wikström var också på plats och sprang på fina 1.12.16.

Känner ni till andra som sprang, hör av er så vi kan presentera resultaten.

David från Valencia 2019, arkivbild Deca text&bild

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X