Hem Aktuellt Snart smäller startskottet…

Snart smäller startskottet…

0

Nu är det bara några dagar kvar till startskottet går på tidernas största Stockholm Marathon. Loppet som startade 1979 hade sitt tidigare rekord 2014 då det var 22 229 anmälda löpare. I år är det ganska exakt 23 000 löpare, extra kul att det är 40% fler än 2023.

I Samband med maran genomförs SM i maraton där alla föreningslöpare kan kvala in, för män är de 2.37 eller 1.12 på halvmaran som gäller, för tjejer 3.05 respektive 1.24

Runt 50 tjejer har klarat kvalgränserna och är anmälda i SM klassen. Det skulle vara en stor överraskning om inte Carolina Wikström tar sitt fjärde SM guld i Stockholm, tiggare har hon vunnit 2020, 2021 och 2023. 2022 vann Hanna Lindholm som också står på startlinjen på lördag. Men den mest meriterade svenska maratontjejen av alla på startlinjen på lördag är Isabellah Andersson. Isabellah har 32 SM guld varav 8 av dessa är på maratondistansen, hon sprang även hem ett EM brons i maraton 2010 och blev sjua på VM 2011.

Det känns som om de flesta duktiga svenska maratontjejer finns med på lördag, utöver Carolina och Hanna hittar vi Malin Starfelt, Erica Lech, Johanna Bäcklund och Fanny Schulstad som förmodligen kommer vara med och slåss om pallplatserna.

På herrsidan är det runt 75 anmälda killar som klarat kvalgränsen och även här är de flesta av de bästa löparna anmälda. Segerkandidaterna är förmodligen Samuel Tsegay eller Samuel Russom. Med det är många som har visat på fin form i år och säkert kommer göra sitt yttersta för en SM medalj, jag tänker närmast på Ebba Tulu Chala, Archie Casteel, Jesper Lundberg och Linus Rosdahl. Tyvärr saknas vår nya rekordhållare, Sulda Hassan. Ni har träffat en rad intressanta löpare under senaste veckan här på springlfa.se, det ska bli spännande att se hur det går för Lååset, Kim, Frej, Victor och Lukas. På damsidan fick vi träffa Elmina som verkar ha hittat formen inför lördagens lopp.

Nu håller vi tummarna för att det blir en fantastisk folkfest med lagom mycket sol.

Startlista hittar ni här:

Ska förra årets SM vinnare ta guld även i år?

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X