Sommarcheck

0

Mitt i semestern så här kommer en lite snabb uppdatering.
Den 10:e juli sprang jag återigen på Kvarnsvedenspelen i Borlänge vilket jag gjort de senaste åren.

Trevlig tävling men tyvärr för oss veteraner endast tre startande på 5000 m. Inte superinspirerande direkt men jag hade räknat med göra jobbet själv så bara stänga av och mata på.

Hur som haver fick jag till ett hyfsat lopp med nästperstiden 16:38. Det är inte i närheten av Eskils nya pers men han är ju några år äldre så jag har tid på mig.

Kvarnsvedenspelen

Stopp två på dalaturnén blev i Malung och i tidigare inlägg nämnda Buggruset. De lyckades återigen pricka en varm dag. Snabb bana och faktiskt rätt mycket publik gjorde det kul (nåja) när vi tävlande kämpande på.

Gick ut rätt hårt för en tanke om att plocka en kundvagn full med varor som brukar stå efter ca fyra km. Blev tidigt omsprungen av Lovisa Modig som gick ikapp Tobias Arwidsson och de låg som placering fyra,fem före mig.

Man kan lugnt säga att Tobias har allt annat än en löparkropp så trodde att han inte skulle hålla hela vägen…….men man fick återigen lära sig att inte döma hunden efter håren eller nått. De två framför passerade två km en bra bit under 6:40.

Vid tre km hade jag lyckas gå ikapp och nu var kundvagnsiktet inställt. Låg verkligen på rött så såg framemot att få kunna slå av lite om man skulle släpa på en vagn också.

Det blev härlig mental breakdown när dåvarande tvåan eller trean i loppet klipper kundvagnen några hundra meter framför mig……f…..ck. Nu fanns det ju bara en sak att göra och det va att ta sig till mål och helst som trea, vägrar att få stryk av en vagnlöpare.

Lyckades de sista 400 m komma ikapp och gå förbi samt även fått en liten lucka till Lovisa och Tobias så tredjeplatsen var min.

Lovisa satte nytt banrekord för damer med tiden 16:44:9, sjukt bra och förhoppningsvis blir det mer löpning och inte bara skidor framöver.

I herrklassen vann allkonstnären Jesper Lundberg med 14:42:8 före Mattias Argårds med 15:49:4 och jag med 16:42:8.

Foto: Sigrid Andersson

Som vanligt hade tävlingsledningen fått ihop ett trevligt, ordnat och snabbt lopp samt dessutom med bra priser både till pallen samt utlottning.

Fullständiga resultat här:
http://www.buggruset.se/wp-content/uploads/2022/07/Resultatlista-Buggruset.pdf

Har för övrigt anmält mig till en ny mara i höst för att försöka komma över skammen från Stockholm men mer om det en annan gång. Nu lite mer semester och fortsatt träning.

På återhörande

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X