Hem Blogginlägg Anders Kleist Sommaren som blev vinter

Sommaren som blev vinter

0

Skrev ett inlägg förra året om mitt inneboende hat mot just hösten. Denna årstid som färgar det gröna fina i bajsbruna färger. Gör värmen till kyla och det torra blir till blött. Den årstiden slapp vi i år. Hela det som alltid varit höst var relativt varmt och torrt. Jag kan inte ens påstå att jag frusit något. Har lyckats springa i dagsljus och inte behövt testa mina nya icke mina nya lampor från Mtigersports. Däremot försvann också hela hösten även löpmässigt för mig. Dels stukade jag en hel del fötter. Vilket kanske kan härledas till otur eller troligen mer sannolikt till bristen på rehab och en kropp och sinne som var alldeles för trötta. Såhär i efterhand borde handbromsen dragits i hårdare efter sommaren och en extra viloperiod som jag förvisso hade en vecka borde förlängts och Lidingöloppet borde puttats bort ur schemat vid ett tidigt skede. Istället så har en del mängdmässigt jobbiga veckor dammats av.

Byta om utomhus är djävulens påhitt, man slänger alla sake ri en hög samlar ihop dem och allt grus som ligger närmaste kvadratmetern. Dessutom fryser man mer än man bara åkt hem.
Byta om utomhus är djävulens påhitt, man slänger alla saker i en hög, samlar ihop dem och allt grus som ligger närmaste kvadratmetern. Dessutom fryser man mer än man bara åkt hem.

Nu har istället det som borde varit höst bjudit på några av mina sämsta insatser någonsin, då mest beroende på att min kropp inte fungerat som den borde gjort. Visst, jag har varit sjuk någon dag, men länge höll jag mig frisk. Visst jag har inte tränat som i somras, men den träningen var helt jävla sinnessjuk och kommer aldrig upprepas. Så det går att leva med. Jag borde kunnat springa snabbt, men det har liksom funnits en handbroms i hela tiden. Något som gjort att kroppen inte kunnat ge allt. Hela tiden har jag ändå jagat på i hopp om att det kommer att släppa, jag var i acceptabel form inför terräng-sm men där slog rejäl sjukdom och stukad fot till så då försvann den. Sedan sprang jag jätten bulen och sämre än det är svårt att vara. Var jobbigt första kilometern och jag fick släppa iväg Staffan Ek och den okände killen i neon kläder direkt. Efter det passade jag på att bli ännu mer sjuk, inte sjuk som jag brukar vara utan egentligen bara degig och lite feber, detta tillsammans med en uppgiven attityd till typ allt.
Har haft dessa tendenser på höstar förut, det innebär att kroppen är slut och den behöver vila. Nu sitter jag här med lite sjukdom igen, har två tävlingar kvar vid Lantau50 i Hong Kong om knappt två veckor. Hoppas bli frisk snabbt, för det kommer bli riktigt tufft först med en vertikal kilometer och sedan ett 53km lopp med segrartid över 5timmar, men när kropp gjort de fem timmarna ska den få vila, och sedan ska den få vila och efter det ska jag fundera på vad jag ska göra i framtiden. Just nu saknas viljan och kraften att satsa, men jag ska inte säga att den inte finns åter i januari, det har den gjort förut. I sådana fall kommer det dock ske med en hel del förändrar mot hur årets satsning har gjorts, för den har inte varit helt optimal tror jag.

Yxbacken en glamorös måndagskväll, Jag och den lille killen skulle köra backintervaller, han sa att det var bistert. Han hade rätt.

För den intresserade hur jag tränar 3 veckor innan Lantau50
Fredag 13nov: fm 2.25h stig kväll 1h stig
Lördag: fm 2h stig, kväll 1h väg + 15min tröskel uppför löpband
Söndag: fm: 30km väg lugnt (2.15h) Kväll: 1km jogg (trött) + styrka
Måndag: fm: 16km progressiv väg (4.15 -> 3.30 ) kväll: 6*yxbacken i satans pissväder
Tisdag: fm: 1h stigdistans kväll: snabbare distans elljusspår 15km
Onsdag fm: tröskel 5,5km elljusspår (totalt13km) kväll: 14km progressivt
Torsdag fm: 1h kväll Backintervall 5*3min (2min upp 1min utför) totalt nästan 1h
Fredag: fm: 1,30h kväll 1,15h
Lördag: 3h distans (frös 2.58h av dessa, vrickade foten och tyckte världen var ond)
Söndag: Sjuk

För alla som undrar jag kan inte slå Jerkers tid i Yxbacken.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X