Sotarns mat och träningsblogg – fredagen som var

0
1

Efter flera hänvändelser med oroliga frågor om vi inte tränade något igår, eller åt något så kommer här en uppdatering av gårdagen. Den var innehållsrik på många sätt.

Dagen brakade loss med cowboyfrukost och kaffe innan ett 20 km distanspass stod på schemat. Det gick som vanligt i skiftande snöstorm och strålande solsken. Vi fick sällskap av löparkompis Gunnar B, medans Lill-Erik begav sig ut på en fjälltur på skidor.

Väl hemma var det snabbt ombytte och packning av ryggsäcken för att sätta av ut i skogen där dagens lunch skulle intas. Det var en klassiker som stod på menyen:

Lunch: Grillad korv med bröd, senap, ketchup och räksallad.

Dricka: Solo (norsk apelsinläsk), och kaffe.

Det är helt klart något speciellt med att ”äta ute”. Något gör att allt smakar lite bättre.

DSC_0182

Livskvalitet

Efter den gastronomiska upplevelsen var det på med skidorna och susa ned till hemmets varma vrår, slicka såren och göra sig klar till pass två. Lätt distans på en timme med efterföljande bålstyrka. Ett bra sätt att få upp aptiten till dagens stora händelse: middagen

DSC_0186

Det tar på krafterna.

DSC_0187

Lill-Erik testar min favoritplats. I godstolen lyssnandes på LP.

Förrätt: Chips med ljust öl, Arctic (Mack bryggeri).

Huvudrätt: Lammstek med ugnsstekt potatis och rotfrukter. Serverat med rödvinssås, aioli och vitlöksbröd.

Dricka: Rött vin, Sangiovese Rubicone (Italien) och Vidigal Reserva (Portugal), Hallands fläder.

DSC_0189

Ännu mer livskvalitet.

Efterätt: Citronpaj med vispad grädde, dubbel espresso

Kalasmål som detta passar mycket bra, speciellt när efterrätten serveras kl. 22.40, då dagens morgonpass kördes innan frukost.

På morgonrundan fick vi återigen sällskap av Gunnar B, och nu också Ronny från Tromsö som är på besök hos familjen i Harstad. Vi fick bekräftat att de senaste dagarnas hårt arbetande med intag av föda gett resultat. Det klagades på vitlöksdoft från de andra och Ronny sa att han hade fått en något speciell kommentar från sin frus lillasyster på 17 år som hade sett mig, Ronny och Strupstad på löpturen igår eftermiddag.

Ronny som har bakgrund som skidåkare hade skrutit för fruns lillasyster om att han skulle ut och träna med ”elitlöpare”. Förskräckt kom hon hem sent igår kväll, väckte Ronny och berättade att hon hade sett Ronny, en lång en, och en kort och tjock i svart. Ni får gissa vem det var…

Det var i alla fall en fantastisk morgonrunda med massa skratt, och mycket nord-norsk humor, som inte är rumsrent nog för att skrivas om här.

Humor, löpning och skratt gör en hungrig så då var det gott att fylla på med mer cowboyfrukost, framför filmklassikern ”Wall Street”. Bra handling. Härliga New York miljöer och fantastiska repliker.

DSC_0192

DSC_0194

Cowboyfrukost och cowboymacka.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här