Sotarns mat och träningsblogg

0
14

Under påskhelgen byter den här bloggen temporärt namn till ”Sotarns mat och träningsblogg”.

Det är nämligen detta som står på schemat för långhelgen, och två saker som dessutom passar ypperligt bra ihop.

Med mig på denna resa är Stryparn och Lill-Erik som är på besök i nord.

Sotarn, Stryparn och Lill-Erik låter ju som tre karaktärer direkt hämtade från en pilsnerfilm från 30-talet, så detta kan inte bli annat än succé.

DSC_0157

Stryparn och Lill-Erik

De senaste dagarna har Nord-Norge och Harstad berikats med en rejäl dos snö som kommit på kort tid. För bara en vecka sedan var det bara vägar, solsken och vårkänslor i luften. Men vintern ville annorlunda.

För Strupstad (Stryparn) så var nog inte detta miljöskifte alltför positivt då han har kunnat löpa runt i Frognerparken på isfria grusvägar, kryssandes mellan cafélatte-mammor en bra stund nu, men Erik tycker nog att det är skönt att se vatten i en mer fast form igen efter att nästan ha regnat bort i Trondheim de senaste veckorna. Jag har sagt att det att få detta miljöskifte, och få småspik-snö i ansiktet igen kommer hjälpa Strupstad de två sista milen på VM över 100 km som han ska springa om två veckor.

DSC_0161

Stryparn och Lill-Erik ser med skräck i blicken när plogbilen stormar mot dem. 

En annan kul sak i trion är att Stupstad är den stora mängdförespråkaren, medans Erik mer tillber den intensiva träningsfilosofin. Jag själv är väl någonstans på mitten av dessa, så det kan bli intressant att mixa åsikter och tankar.

DSC_0162

Någon jobbar hårt för att hålla vägarna löpbara.

För att köra igång det hela med en rivstart, så stod följande på menyen igår kväll då de två unga herrarna anlände:

Huvudrätt: Färsk Lofotentorsk (fiskad av undertecknad förra helgen) med ett pesto, vitlök, chili och tomattäcke. Serverat med jasminris.

DSC_0155

Dricka: Vitt vin, Laroche Chablis 2010

DSC_0159

Efterrätt: Vit chokladmousse med kiwi och dubbel espresso samt massa lösviktsgodis.

Eftersom dagens morgonpass skulle köras innan frukost (16 km) passade det väldigt bra med en senare middag. Erik hade aldrig sprungit så långt innan frukost, men när jag sa att det vankades äggröra, bacon, rostat bröd, juice och kaffe efteråt var det såklart värt det.

På grund av massivt snöfall blir dagens andra pass förlagt inomhus på löpband med efterföljande ångbastu och kanske en kall.

Återkommer med vad som står på menyn till kvällens middag och utfall av passet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här