Hem Nyheter Spännande finaler på 3 000 meter hinder

  Spännande finaler på 3 000 meter hinder

  0

  SM-finalerna på 3 000 meter hinder hade helt olika karaktärer, men var inte desto mindre spännande.

  Ettan, tvåan och trean på 3 000 meter hinder. Emil Blomberg, Vidar Johansson och Miguel Palm. Foto: Mikael Grip

  Herrloppet hade två blivande SM-resenärer på startlinjen i form av Emil Blomberg, Hässelby SK, och Vidar Johansson, Ullevi FK. Ingen av dessa var speciellt sugna på någon vidare fartfest.

  – Det är inte så att vi snackat ihop oss om det innan. Det bara blev så, sa både Emil och Vidar efter målgången.

  Vidar Johansson och Emil Blomberg sida vid sida. Foto: Mikael Grip

  Första kilometern passerades på 3.01 och den andra kilometern på 6.14. Det var ett tag risk för att SM-guldet skulle landa på en tid över nio minuter. Men med två och ett halvt varv kvar satte Miguel Palm, Mölndals AIK, upp en betydligt högre fart. Emil och Vidar följde enkelt med och på sista varvet var det de två som gjorde upp om guldet.

  Emil gled över det sista hindret med hög fart och kunde vinna sitt första SM-guld med tiden 8.55,57, efter ett sista varv på 58-59 sekunder. Vidar vann silvret med 8.57,80. Bronset gick till Miguel med 9.00,59.

  – Jättekul att äntligen vinna guldet och stryka det från ”att-göra-listan”. Jag har alldeles för många silver, sa en mycket glad Emil Blomberg.

  Emil Blomberg var mycket nöjd efter sitt första SM-guld på 3 000 meter hinder. Foto: Mikael Grip

  Har du sprungit så fort på sista varvet i ett hinderlopp?

  – Nej, verkligen inte, men å andra sidan går det sällan så här långsamt innan sista varvet, konstaterade Emil som har 8.20,55 som personligt rekord på 3 000 meter hinder.

  Nu väntar EM i München för trion Vidar Johansson, Emil Blomberg och Simon Sundström.

  Emilia Lillemo hade länge ledningen i damernas final på 3 000 meter hinder. Foto: Mikael Grip

  Damloppet fick en helt annan fart än herrloppet. Första kilometern passerades på snabba 3.14. Emilia Lillemo, Täby IS, hade länge greppet om SM-guldet.

  – Jag landade lite fel efter vattenhindret och tappade rytmen, berättade Linn Söderholm om fadäsen efter cirka fem och en halv minuts löpning.

  Linn Söderholm svarade för en urstark avslutning och satte nytt personligt rekord och vann SM-guld, trots ett inte helt perfekt lopp. Foto: Mikael Grip

  Emilia drygade ut försprånget, men med 500 meter hände något. Linn Söderholm fick nytt liv i sina ben och sprang ikapp och förbi Emilia fram till guldet med nya personliga rekordet 9.44,25.

  – Jag ville inte rusa ikapp, utan tog det lite lugnt innan jag ökade farten. Jag är så glad att jag kunde göra en så här pass bra tid och det var magiska förhållanden här ikväll. Det känns perfekt inför EM, sa Linn Söderholm när regnskyarna hade försvunnit och de yttre förutsättningarna ändrats till en ljum sommarkväll.

  Silvret vanns av Emilia Lillemo med tiden 9.48,45. Bronset gick till Amélie Svensson, Sävedalens AIK, med nya personliga rekordet 9.52,49. Även Emilia Lillemo är uttagen till friidrotts-EM.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X