0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Artiklar Utrustning Springlfa.se testar Garmins multiklocka Forerunner 920 XT

Springlfa.se testar Garmins multiklocka Forerunner 920 XT

Garmin Forerunner 920 XT kostar så mycket som 4 000 kronor. Men kan enligt testpilot Grip vara väl investerade pengar.

DSC_8103
Garmin vill med Forerunner 920 XT fånga in löpare, simmare och cyklister. Även om du ”bara” är löpare så kan det vara väl investerade pengar att sätta en 920 XT på armen. Foto: Mikael Grip

Känner du igen känslan när du är startklar och vill börja springa, men din löparklocka hittar inte GPS-signalen. Eller så tar det bara riktigt lång tid. Det är inga bekymmer med Garmin Forerunner 920 XT. Jag har nu använt klockan cirka 25 gånger och den har i princip hittat signalen inom max tre sekunder varje gång. Väldigt skönt. För visst är den dyr. Den billigaste jag hittat på nätet handlar i skrivande stund om 3 995 kronor, med pulsmätare 4 300 kronor. Mycket pengar, men bara att den hittar GPS-signalen nästan direkt är i mina ögon värt en hel del. 920 XT levereras, som vanligt, med en helt bunt instruktionsböcker på diverse språk. För mig som överhuvudtaget ogillar manualer så tar det ett par dagar att hitta rätt. Förinställningarna är i miles, så det blir att ändra om till km och så vidare.

Bäst pris på Prisjakt – med pulsband: 
Bäst pris på Prisjakt – utan pulsband: 

920 XT känns i början något ”plastig” och ganska stor, men den är lätt (61 gram) och för mig som är närsynt så är de stora siffrorna riktigt bra. När jag springer de längre passen eller tävling så är jag egentligen bara intresserad av kilometertiderna. Efter att ha fixat den inställningen så piper det till varje kilometer och jag kan snabbt se om jag behöver anpassa farten upp eller ned. Standard på de flesta löparklockor numera, men 920 XT gör ingen besviken på den fronten. Efter träningsrundan kan du se mängder med statistik direkt i klockan. Samma och lite till får du fram när du kopplar ihop dig med Garmin connect.

DSC_8104

Det kan du göra trådlöst om du vill, via bluetooth eller Wifi. Själv kopplar jag ihop den med datorn med hjälp av den medföljande hållaren så laddas batteriet upp samtidigt. Batterikapaciteten är också väl tilltagen. Garmin har satsat på en multiklocka som ska göra många nöjda. Du hittar särskilda program för löpning, simning, cykling och triathlon. Själv har jag endast använt löpning, men de andra programmen stör inte, utan finns där som en bonus om man någon dag skulle byta eller komplettera med en annan sport. Finns också speciellt program för löpning inomhus.

Klockan sparar också rekord på olika sträckor och snabbaste tider på olika distanser som du själv kan välja. Slår man ett rekord så kommer det fram en liten medalj, en rolig grej som ger boost för självförtroendet. Man kan också få fram sitt Vo 2-max och sedan kan klockan räkna ut din tänkta tid på till exempel en mara. Ganska värdelöst vetande, men ändå lite kul. Du måste dock köpa varianten med pulsbandet för att få tillgång till den funktionen. Den räknar också din kadens, alltså antal steg per minut. 180 steg/minut anses som idealiskt så att få 182 steg/minut i snitt på ett 15-kilometerspass känns ju fint. Du får också reda på hur långa steg du tar bland mycket annat. Att klockans knappar är stora och faktiskt finns där de ska och att inte allt ska styras från displayen är i mitt tycke et stort plus.

DSC_8107

Det finns mängder med inställningar och finesser jag inte har hunnit testa ännu. Till exempel kan du koppla ihop den med din smartphone och se vem som ringer eller messar dig, känns som jag klarar mig utan det under träningspassen, det är ju ändå gången man får lite egentid. Sammantaget så känns Garmin Forerunner 920 XT som ett riktigt lyft. Det gör min träning ännu ett snäpp roligare och motiverande. Håller du på med fler idrotter en löpning så borde den vara perfekt. Men även om du ”bara” använder 920 XT till löpning så tycker jag att den är värd det relativt höga priset. På en femgradig betygskala ger jag Garmin Forerunner 920 XT 4,5 i betyg.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X