Hem Nyheter Starka insatser av David och Sarah i Holland

  Starka insatser av David och Sarah i Holland

  0

  David Nilsson och Sarah Lahti var de svenskar som placerade sig bäst i ett stort internationellt terränglopp i Holland på söndagen.

  Sarah Lahti 2
  Sarah Lahti sprang i mål på en meriterande sjundeplats i Holland. Arkivbild: Mikael Grip

  The International Loket.nl Warandecross in Tilburg avgjordes i helgen för 57:e gången. Arrangören marknadsför loppet som ett genrep till terräng-EM i Frankrike 13 december. Dit är Olle Walleräng, Spårvägens FK, redan uttagen. David Nilsson, Högby IF, har ännu inte fått klartecken och i hans fall ville förbundsledningen se ytterligare ett lopp på hög nivå.
  Det får man nog säga att David lyckades med. I den hårda konkurrensen sprang han i mål på en 14:e plats med tiden 30.54 på den tio kilometer kuperade terrängbanan. Nasir Dawoud, Eskilstuna Friidrott, slutade på 20:e plats med 31.05. John Kingstedt, Huddinge AIS, placerade sig på 64:e plats med 32.50. Alexander Söderberg, Spårvägens FK, kom på 65:e plats med 32.51. Marcus Gustafsson noterade 34.24 och Anders Fox 34.30. 99 löpare fullföljde loppet som vanns av Richard Ringer, Tyskland, 30.07 närmast före Khalid Choukoud, Holland, 30.17.

  David Nilsson visade fin form i det stora terrängloppet i Holland. Nu är frågan om han får klartecken till en start på terräng-EM. Arkivbild: Mikael Grip

  I damloppet tog holländskan Sifan Hassan sin tredje raka seger. Nu med tiden 27.07. Hassan var 30 sekunder före tvåan Maureen Koster, Holland. Sarah Lahti, Hässelby SK, sprang i mål på en meriterande sjundeplats med 28.08 på den 8,1 kilometer långa banan. En insats som lovar gott inför terräng-EM dit Sarah är uttagen att springa i K 22-klassen.
  Linn Nilsson, Hälle IF, slutade tvåa i en kortare variant på 2,5 kilometer med tiden 7.30. En sekund ifrån vinnaren Stella Kubasch. Suldan Hassan, Ullevi FK, utmanade om segern i juniorklassens 6,2 kilometer och slutade till sist tvåa med tiden 19.23, en sekund bakom vinnaren. Emil Danielsson, Dala Järna IK, slutade på sjätteplats med 19.42. Både Suldan och Emil ska representera Sverige vid terräng-EM i P 19-klassen.

  Resultat:

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X