Hem Nyheter Starka insatser i Enhörnas Påsksmäll

  Starka insatser i Enhörnas Påsksmäll

  0

  David Nilsson, Högby IF, genrepade inför nästa söndags maratonlopp i Hamburg genom att vinna Påsksmällen i Enhörna utanför Södertälje.

  David Nilsson i mål som vinnare i Påsksmällen 2017. Foto: Emanuel Landberg

  – Ett kul lopp. Jag har aldrig sprungit här tidigare, berättade David efter att lämnat Huddinges Ebba Tulu Chala bakom sig vid åtta kilometer.

  David vann med tiden 30.48 på de tio kilometerna som sprangs 2×5 kilometer och innehöll i alla fall två uppförsbackar som kändes i låren.

  – Jag ville egentligen bara springa i min maratonfart med tanke på nästa helg. Det var ganska avslappnat, men självklart ville jag vinna när det drog ihop sig, sa David efter prisutdelningen som gav landslagslöparen chilifrön en påskblomma och lite annat smått och gott.

  Nästa söndag är det meningen att David ska pressa sig under VM-kvalgränsen på maraton, 2.17, i Hamburg Marathon. I slutet av mars slog han personligt rekord på halvmaraton med 1.03.34. En tid som indikerar att sub 2.17 finns inom räckhåll på de 42 195 meterna.

  David intervjuad av tv-sportens Peter Jonsson som var speaker under Påsksmällen. Foto: Emanuel Landberg

  Damklassen vanns av Mikaela Larsson, Spårvägens FK, med 36.24. Louise Wiker, Hässelby SK, som klarat VM-kvalgränsen på maraton med marginal, slutade tvåa med 37.12 och trea blev Frida Södermark, Tjalve IF Norrköping, med 38.22.

  – En skön bana utan skarpa kurvor. Det flöt på bra hela vägen. Jag hörde att Louise var tio sekunder efter mig vid varvningen. Vi har mötts massor av gånger och jag har bara slagit henne en gång tidigare så det var roligt att vara före henne igen, berättade Mikaela som nyligen kom hem från ett hårt träningsläger i Monte Gordo i Portugal.

  Damvinnaren Mikaela Larsson vid varvningen efter fem kilometer. Foto: Emanuel Landberg

  Nästa stora mål är Stockholm Marathon den 3 juni. Det personliga rekordet lyder 2.44.15 från Berlin.

  – Ska försöka göra en snabb mara till hösten. I Stockholm Marathon handlar det mer om att nå en bra placering på SM, sa Mikaela som gick med i Spårvägens FK så sent som för två år sedan.

  Segertiden 36.24 är i närheten av hennes banrekord på 10 000 meter, 36.21.

  – Ha, ha. Ja, jag har nog en mental spärr just runt de tiderna. Men jag tror det kommer att släppa i sommar.

  Muhamed Reza satte banrekord på femkilometersbanan med starka 15.01. Foto: Emanuel Landberg

  Även på fem kilometer var det hög fart på de främsta. Herrklassen vanns av Muhamed Reza, Spårvägens FK, med 15.01. Daniel Gleimar kom tvåa med 15.50 och Rasmus Bengtsson trea med 16.15. Även de två från Spårvägens FK. Damernas lopp vanns av Jenny Hurkmans, Turebergs FK, med 19.52 närmast före Carolina Larsson, IFK Lidingö 20.55 och Rebecca B.Fredriksson, Runacademy, 21.04.

  Enhörna IF kunde sammanfatta en lyckad tävlingsdag, där väderleken handlade om solsken men med en temperatur bara strax över noll grader.

  – Vi är mycket nöjda med arrangemanget med en bit över 300 anmälningar totalt, vilket är över hundra fler än i fjol. Deltagare i åldrarna 1 till 86 år är också kul. Sen att vi hade den manliga sverigeeliten representerad på såväl fem som tio kilometer var fantastiskt för publiken i Enhörna, sa tävlingsledaren Henrik Kvarnlöt.

  Fredrik Berglund gjorde en fantastisk tävlingscomeback efter sin svåra olycka hösten 2015. Foto: Emanuel Landberg

  Dagens utropstecken och prestation stod ändå hemmalöparen Fredrik Berglund för som gjorde tävlingscomeback efter en olycka (han blev påkörd av en bil under träning och krossade bland annat bäckenet) som höll på att kosta honom livet i oktober 2015. Att springa under 35 minuter är en bragd utan dess like. Fredrik slutade på nionde plats med 34.55.

  Se tv-sportens reportage med Fredrik Berglund:

  Resultat, Påsksmällen 2017:

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X