Hem Nyheter Stockholm Halvmarathon avgörs samtidigt som Finnkampen

  Stockholm Halvmarathon avgörs samtidigt som Finnkampen

  0

  Nu på lördag är det dags för Stockholm Halvmarathon. Start och mål är i området mellan Slottet, Riksdagshuset och Operan. Första start går klockan 15.30. 16 264 löpare från 80 nationer är anmälda till loppet. Krocken med Finnkampen gör att elitfältet inte är lika starkt som vanligt.

  halvan 97-1
  Starten för Stockholm Halvmarathon. Arkivbild: Ryno Quantz

  Stockholm Halvmarathon lockar inte bara många löpare. Stockholms gator kantas av uppmuntrande publik som hejar fram deltagarna. I år får Stockholmspubliken välja mellan halvmaran eller att vara publik på Finnkampen som avgörs samtidigt under lördagen.
  DN är borta som titelsponsor och Sveriges nästa största halvmarathon heter nu Stockholm Halvmarathon igen.

  David Nilsson, Högby IF, och Isabellah Andersson, Hässelby SK, är de snabbaste löparna i herr- respektive damklassen i Stockholm Halvmarathon den 12 september. Isabellah får tufft motstånd i amerikanskan Kimberly Ruck, men även av Studenternas Frida Lundén. David Nilsson utmanas främst av Haben Idris från Hässelby, och Ebba Tulu Chala från Spårvägen. Loppet har de senaste åren haft SM-status vartannat år varvat med GöteborgsVarvet. I år avgjordes istället SM under våren tillsammans med Kungsholmen Runt.

  David Nilsson är Sverigeetta på halvmaraton 2015 med 1.04,11 och gör en intressant start i Stockholm Halvmarathon efter VM-äventyret i Peking. Arkivbild: Mikael Grip

  Isabellah Andersson, som vunnit landets näst största halvmara sex gånger, kommer till start trots problem med en lättare lårskada de senaste veckorna. Hon kunde inte springa för fullt i Tjejmilen i lördags och väljer alltså halvmaran framför Finnkampen.
  Enligt Stockholm Halvmarathon sidekick marathon.se bestämde arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK för drygt ett år sedan datum för årets Stockholm Halvmarathon. 2015 låg då datum för Finnkampen i början av september. Svenska Friidrottsförbundet flyttade sedan landskampen till samma helg som halvmaratonloppet. Därav den olyckliga krocken. Finnkampen avgörs på Stockholms Stadion med invigning på lördagen tio minuter innan starten av Stockholm Halvmarathon.

  Till Stockholm Halvmarathons hemsida:

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X