Större vinst med eget lopp

Nyheter  

Dags för start i Mälarenergi Stadslopp. Herrvinnaren Anders Österlund ses stretcha vigt lite till vänster i det främre startledet. Foto: Göran Kihl

Västerås Friidrottsklubb arrangerar också Vår Ruset och Blodomloppet, men då ska även de centrala organisationerna ha sin del av kakan.

– Vi får också mycket hjälp kring de arrangemangen, men vi ville ha något eget där klubben får hela vinsten berättar tävlingsledaren och klubbdirektören Per Tunander.

Därför startades Mälarenergi Stadslopp 2009.

– Våra funktionärer får jobba betydligt hårdare, men vi får också mer tillbaka. Vi satsar hårt på det här och vill växa ytterligare, förklarar Per Tunander.

1 200 deltagare gillade loppet 2011 som genomfördes i tryckande hetta över distanserna fem och tio kilometer.

Snabbast var orienteraren Anders Österlund, Västerås SOK, med 34.27. Damklassen vanns av Betti Lukic med 42.08.

T

Spänd förväntan bland tjejerna från Medicinkliniken inför starten av fem kilometer. Foto: Göran Kihl 

Blodomloppet tar nu sommarlov efter tio av 14 lopp. Tre lopp har avgjorts i den populära serien under den här veckan. Tisdags i Luleå, onsdags i Stockholm och torsdags i Borlänge. I Luleå var Andreas Hoberg snabbast med 34.49 på milbanan, Marie Eriksson vann damklassen med fina 37.09.

I Stockholm visade rutinerade Magnus Bergman, populärt kallad Mister Lidingöloppet, klassen genom att vinna med 34.51. 43-årige Bergman besegrade betydligt yngre motståndare som till exempel tvåan och trean i loppet som var födda 1986 och 1987. Kati Grönroos sprang in i mål på 41.26 och segrade i damloppet över en mil.

M

Magnus Bergman visade att gammal är bäst när han visade ryggen till de betydligt yngre konkurrenterna i Blodomloppet i Stockholm.

Veckans insats svarade nog unge Jerker Lysell för när han vann Blodomloppet i Borlänge. Vinnartiden 31.20 vittnar om att orienteringssäsongen kan bli rolig för sprintspecialisten som bland annat vunnit SM-sprinten förra året och också var elva på VM-sprinten 2010.

Den 17 augusti återupptar Blodomloppet säsongen med loppet i Jönköping.

 

J

Jerker Lysell sprang snabbt i Blodomloppet i Borlänge som han vann överlägset.

Medieruset över 3,7 kilometer med start-och mål på Stockholms Stadion vanns återigen av Colm o´Callaghan, JG Communication, med tiden 13.16. Lena Benjaminsson, Design 4 Living, var snabbaste dam med 16.17.

C

Colm o´Callaghan

Tjejlunken i Vetlanda har upplevt en vikande trend och i år var det ”bara” 500 anmälda till det festliga motionsarrangemanget över sex kilometer.

– Vi vet egentligen inte varför deltagarsiffran dalar. All förutsättningar finns där med cirka 75 fina priser som till största delen lottas ut. I år hade vi också ett spurtpris på en tusenlapp. Efteråt bjuder vi på en rikligt tilltagen buffé. Men vi måste sätta oss ner och titta vad vi kan göra för att utveckla konceptet och vinna tillbaka löpare, berättar tävlingsledaren Peter Folkesson.

Tjej

Två vinnare i Tjejlunken i Vetlanda. Till vänster Alma Evebring som vann spurtpriset och sprang i mål som totaltvåa med tiden 25.28. Segrade gjorde Kristin Svensson, Eksjö SOK, till höger på bilden med tiden 25.13.

 Dela på Facebook