Svensk JVM-succé på 800 meter

  0
  21

  Andreas Almgren och Kalle Berglund visade stor taktisk kyla på 800 meter i junior-VM i Eugene och är nu oväntat klara för finalen – båda två.

  JVM 2014, Eugene
  Andreas Almgren på väg mot JVM-final på 800 meter. Foto: Deca Text&Bild

  Andreas Almgren var den på förhand av svenskarna som experterna trodde skulle kunna ta sig längst.

  Efter ett mycket stabilt försökslopp var det dags för semifinal där Andreas tog rygg på favoriten Masikonde från Kenya. I mål blev det 1.48,87, ner till trean var det nästan en sekund. En betryggande marginal i de här sammanhangen.

  De tuffa förutsättningarna i semifinalerna var att det krävdes en placering bland de två bästa, eller ha en tid som var bland de tre snabbaste totalt sett utöver de som inte var topp-två.

  Kalle Berglund, som hade det sämsta personbästat i sitt heat, hade en betydligt mer skakig resa i sin semifinal där han låg på sjunde plats med ett halvvarv kvar. Då uppenbarade sig en lucka vid sargen. Kalle tog chansen och drog på så mycket han kunde. På de sista meterna mot mållinjen passerade han österrikaren Franzmair och slutade trea i heatet med nya personliga rekordet 1.48,57.

  JVM 2014, Eugene
  Kalle Berglund gav allt på upploppet och belönades med ett nytt personligt rekord och en plats i finalen vid JVM i Eugene. Foto: Deca Text&Bild

  En tid som var den snabbaste av de tre som gick vidare på tid. Snacka om svensk succé.

  Finalen avgörs natten till måndag och av de åtta namnen i finalen är två svenskar. De heter Andreas Almgren och Kalle Berglund.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här