Tomtar, bra eller dåligt?

0
59

Hej och hå vad tiden går fort och nu är det liksom snart jul. Det gör sig påmint på ett eller annat sätt, på ett eller annat bra sätt och på ett annat dåligt sätt kan man säga.

När man ena passet rapar saffran och nästa dag efter ett tag börjar må lite lätt illa över uppladdningen bestående av skumtomtar. Jao då vet man att det börjar bli nära. Energinivån är ju dock på topp mest hela tiden, man blir ju liksom glad över det där skumtomtarna som så snällt erbjuds på vägen ut genom dörren på jobbet, eller ligger och ler mot en bredvid tangentbordet när man kommer in på sitt kontor.

skumtomte

Hohoho, gött och sött. Troligtvis inte lika oskyldiga och glada som de ser ut dessvärre…

Fördelen med julen uppstår egentligen redan första advent. Det är första gången på året som det är helt oki att välja glögg som återhämtningsdryck efter helgens långpass. Detta kan vid den tiden på året var välbehövligt. När man efter viloperioden åter börja springa riktigt långa pass får det ofta till följd att energinivåerna alltför snabbt tar slut och hallunciationerna om ätbara saker är i full gång. Då är glögg helt fantastiskt när man väl rasar in i hallen. Funkar även bra att dricka kall under tiden som resterande del värms i micron. Chokladpraliner är det bästa att komplettera med och man är sen i form för att ta sig an kraftansträngningen dusch.

aladdin

Den perfekta återhämtningen. Funkar faktiskt året runt, lite mer flexibla än tomtarna alltså. (De sk. julitomtarna är alltså inte oki…)

Träningen rullar väl ändå på rätt stabilt. Vädret har hållt sig bra och varven inne i friidrotttshallen har varit rätt få och istället har intervallerna sprungits ute och rakt fram. Jag tror det går rätt bra, vissa nackdelar finns ju dock mot löpning i hallen där precisionen är total och man vet på tiondelen om man är bra eller dålig. Ser dock en viss avkoppling i att jag inte alltid måste veta, i december ska jag inte vara i toppform. Bara på väg mot den.

julstjarna

Jag och min julstjärna har vissa saker gemensamt, lite slitna i kanten. Imorgon räknar vi dock båda med att åter vara på topp igen. Vatten rekommenderas här, kanske även 2-3 tomtar…i timmen.

En av de bättre sakerna med årets jul är att man med rätt så få semesterdagar kan få en lång ledighet. Perfekt att få vara helttidsproffs ett tag ser jag det som. Kan just nu dock kommit av mig lite när ett virus precis fått fäste i kroppen. Detta alltså trots decembers goda möjligheter till bra återhämtning, iaf inom området sött och gött. Kanske var det någon skumtomte som jag missa att desinficera, kanske var det bara helt enkelt dags för två dagars vila. Imorgon bör jag träna igen, för på julafton ska traditionen återuppstå och 2h distans väntar med broder. Inget som är helt lämplig om man inte är frisk. För två år sen fick vi ställa in för min fot var stressad, förra året för någon Mortons besökte hans fot.  Nu ska vi väl inte stoppas…

jattebule

Avsluta säsongen 2014 på topp med segern i JättenBule loppet i Österbymo. Det enda jag garanterar om min form är att den iaf är starkt på uppåtgående sen jag efter ett modigt dödshopp tog mig levande ner från prisstenen och vidare hem för att starta upp grundträningen…

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här