Hem Blogginlägg Trail Camp Österlen där löpningen är ett sätt att umgås och njuta!

Trail Camp Österlen där löpningen är ett sätt att umgås och njuta!

0

Den 23-24 (lör-sön) mars 2019 kör jag igång mitt 4e Trail Camp Österlen med utgångspunkt från Alunbrukets B&B tillsammans med mina kompisar Christian och Oskar. Efter 3 år märks att intresset har ökat för varje år och i år blev det helt fullt! Då tanken är att detta främst är en upplevelsehelg ska alla nivåer kunna vara med och med 3 ledare delar vi upp grupperna om det skulle behövas. Tydligt från årets läger var att tjejer verkar vara väldigt öppna för denna typ av träning då vi var ca 80 % tjejer, dessutom ett flertal som även var med året innan. Bättre betyg kan vi inte få än att deltagare kommer år efter år! Att vi fått med oss Salming Running, fantastiska tidningen Spring, Oatly och Coxa Carry som samarbetspartners är ju en kvalitetsstämpel värd att nämna!

Läs mer om lägret på hemsidan: http://www.adventurekajak.se/     eller på    https://www.facebook.com/Adventure-Kajak-584272758260889/

Jag tror vi har hittat ett fantastiskt och uppskattat sätt att umgås och samtidigt få möjlighet till fantastisk löpning. Dessutom får man chansen att utforska lite av de sträckor som Österlen Spring Trail går på 3 veckor senare! Jag har själv sprungit ultraloppet 2 gånger tidigare, då 47 km,  och kommer nästa år att ge mig på 60 km loppet. Det är många som kommer långväga till loppet eller som aldrig varit i trakten och då blir det ett fantastiskt tillfälle att få bekanta sig med vad som väntar 3 veckor senare och kanske få lite tips på hur man kan lägga upp loppet!

Alunbrukets B&B

Nästa år kommer jag inte springa några extremt extrema ultralopp som UTMB eller liknande! Jag fyller 50 om några månader, har en gammal fotbollskropp fylld av småskador och dessutom en liten längtan tillbaka till den typ av lopp jag älskar såsom Österlen Spring Trail, Tjörnarparen och Sandsjöbacka Trail. Ett av mina stora mål blir dock att se vad jag kan prestera på Lidingöloppet som 50+ om jag får hålla mig skadefri och kan träna på som jag vill! Ett klassiskt lopp som jag aldrig sprungit men som jag verkligen vill se vad jag kan prestera på! Tror dock jag kommer behöva ett träningsupplägg anpassat för detta så har ni några tips får ni gärna höra av er!

Sen är ju alltid farthållartjänsten på Stockholm Marathon en av årets höjdpunkter! Att få peppa och hjälpa löpare att försöka uppnå deras mål är en härlig känsla och i år hade jag en fantastisk dag i värmen och njöt hela vägen! Känslan är nästan magisk när man har sådana dagar och hade alla fått uppleva denna känsla hade vi nog haft betydligt inaktiva människor i vårt land!

Välkomna till Trail Camp Österlen 23-24 mars 2019! (Bilden är från ett soligt 2016)

 

 

 

 

Föregående artikelDavid Nilsson: "Det var nu det skulle smälla"!
Nästa artikelNu vänder det….
Äventyrslöparen Namn: Martin Bengtsson Född: 1969. Bor: Åhus. Klubb: Ingen. Meriter: 1a Tjörnarparen 50 km 2015-2016, 2a Österlen Spring Trail 47 km 2016-2017, 2a BRR 50 miles 2016, 2a Full Moon Race 50 miles 2017, 3a Skövde 6-timmars 2017, 3a Sandsjöbacka 83 km 2016. Personliga rekord: 10000m: 37:50. Halvmaraton: 1.24. Maraton: 3.01. 6 timmar: 73,5 km. Favoritsträcka: Äventyrliga bergsultror Roligaste löparminne: UTMB-veckan 2016 och 2017. Den stämning som råder i Chamonix under denna vecka är helt magisk. Vill med löpningen: Ha de som livsstil men samtidigt testa mina gränser

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X