Tropisk hetta i motionsfesten Blodomloppet

  0
  8

  Picknicken i gröngräset på Stångebrofältet var efterlängtad efter fem eller tio kilometer i den tropiska hettan i Linköping.

  DSC 2730
  Amanda Bohlin vann Blodomloppet i Linköping i överlägsen stil. Foto: Lasse Bohlin.

  Det var varmt. Riktigt varmt när populära löparserien Blodomloppet landade i Linköping. 13 500 anmälda deltagare är förstås en kanonsiffra. William Morwabe, från Kenya, vann som vanligt men den här gången inte på en lika bra tid som vanligt. Värmen tog även på William som fick nöja sig med 30.29 som förstås också är en väldigt bra tid.Tvåa slutade Christian Kollberg, Lithe Vilse, med 33.45 och trea arrangörsklubben IK Akeles egen Stefan Wass, med 33.58.

  DSC 2737
  Frida Södermark slog även hon till med nytt personligt rekord på tio kilometer. Foto: Lasse Bohlin

  I damklassen slog Amanda Bohlin, Puppy TS, till med 37.10. Ett rejält personligt rekord med hela 50 sekunder trots de tuffa yttre förutsättningarna och en bitvis tung bana.

  – Det var galet varmt och också en tuffare bana än vad jag förväntade mig. Jag är riktigt nöjd med tiden, ett bra formbesked inför säsongen, berättade Amanda som ursprungligen kommer från fotbollsmeckat Åtvidaberg.

  Säsongen handlar i första hand om triathlon på kortdistans, sprint och olympiskt.

  – Det är svenska cupen och SM som gäller och också någon internationell tävling, har inte bestämt vilken än.

  Löpning är din bästa gren, eller?

  – Ja, och simning min sämsta.

  DSC 2755
  Ettan Amanda Bohlin, tvåan Frida Södermark och trean Pernilla Sandell. Foto: Lasse Bohlin

  Tvåa på tio kilometer slutade ultramästarinnan Frida Södermark, GoIF Tjalve, som också passade på att “persa”. Tiden blev 39.30. Detta trots att hon hade avverkat 6,3 mil på träning dagen innan. De flesta valde att springa fem kilometer, vilket var ett klokt val i hettan. Rickard Emilsson, GoIF Tjalve, vann med 16.06. Carolina Johnson, By:Kelly segrade i damklassen på snabba 17.46.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här