Eric flög fram mot guldet

Nyheter  

Redan efter målgången på lördagen, när han fick stryk av Adil Bouafif och årskamraten Andreas Åhwall, så lyste revanschlustan lång väg. Eric kunde knappt vänta på söndagens startskott.

– Jag var mer taggad idag. Inställningen var helt annorlunda jämfört med lördagen, konstaterade Eric.

Starke Andreas Åhwall försökte sig på samma taktik som lyckades dagen innan, men nu fanns det en avgörande skillnad. Grillningen fungerade inte.

Åhwall och Senorski

Andreas Åhwall och Eric Senorski. Foto: Runpix

Eric Senorski hade bestämt sig och släppte inte en meter, inte heller en centimeter.

Trots att det första varvet avverkades på strax under sex minuter så gick Eric upp i ledningen och fick en lucka. Två varv passerades på 12.02. Bara 13 sekunder från Erics bronstid från seniorloppet på lördagen.

Mycket av framgången sitter i huvudet.

– Jag intalade mig att jag var stark idag. Även under loppet när musklerna skriker så försöker jag intala mig att jag är stark.

Vinnartiden skrevs till 18.09. Åtta sekunder före Andreas Åhwall. SM-bronset tog smart löpandes Anton Danielson, GoIF Tjalve, som inte lät sig dras med i den ursinniga utgångsfarten och därför kunde plocka konkurrenter som fallna höstfrukter.

Anton Danielsson

Anton Danielsson GOIF Tjalve. Foto: Runpix

Tillbaka till Eric Senorski från Göteborg som har bra stöttning hemifrån. Mamma heter Midde Hamrin (har fortfarande det svenska rekordet på 10 000 meter banlöpning med 31.57,15) och pappa Andy Senorski.

– Jo, de har väl en del erfarenheter att gräva ur. Det är bra, de vet vad som gäller.

I sommar hägrar JEM i Ostrawa för 22-åringen.

– Målsättningen är medalj, sa Eric som gjort 8.45 på 3 000 meter hinder.

På kvinnornas motsvarighet var upplägget likadant, där fanns en löpare som ville mer. Förhandsfavoriten Meraf Bahta, Hälle IF, var inte nöjd med utgången av lördagens lopp över fyra kilometer där hon slutade precis utanför prispallen.

– Nej usch, jag borde ha gjort bättre ifrån mig. Idag var insatsen godkänd. Men jag skulle sprungit bättre på lördagen, sa Meraf som hade svårt att sluta gräma sig över medaljmissen.

Nu blev det ändå ett SM-guld i K 22 med vinnartiden 14.04 (fyra km) för Meraf, från Eritrea, som bott i Sverige i två år och nu gjorde sitt första svenska mästerskap.

– Jag har lite problem med taktiken, sa Meraf som coachas av Mustafa Mohameds tränare Ulf Friberg.

Meraf Bahta, Hälle IF

Meraf Bahta, Hälle IF. Foto: Runpix

Ett tag såg det ut som att tvåan Elina Johansson, Spårvägens FK, skulle kunna utmana Meraf  hela vägen in på mållinjen.

– Tyvärr fick jag släppa. Men jag är jättenöjd med ett silver, sa Elina som var tre sekunder efter Meraf i mål.

I F 19 och P 19 var det storklubben Hässelby SK som tog hem vinsterna.

Lina Alainentalo bestämde sig sent för att delta. Ett överansträngt vänsterlår hade spökat en länge tid.

– Jag har ingen bra löpstyrka just nu och får lättare mjölksyra, sa Lina som sprang med en stor kompress på vänsterlåret.

Ändå kunde hon vinna med 14.58. Två sekunder före Rebecka Öberg, IFK Lidingö, och Karin Olsson, Ludvika FFI, som båda klockades för 15 minuter jämnt.

– Jag gjorde bara mitt lopp och det räckte ju bra.

Lina bor så långt norr ut som i Boden, men tävlar för Hässelby SK.

– De kan helt enkelt erbjuda mig ett bättre upplägg. I Boden finns det ingen stor klubb för löpare som vill bli bra, sa Lina.

I P 19-klassen sladdade Elmar Engholm, Hässelby SK, en del på det första varvet. På det andra varvet fick Elmar superfart och tog sitt livs första SM-guld i terränglöpning.

– Ett kul lopp. Jag hade silver sedan tidigare så det här var verkligen roligt.

På grund av att han även sprang seniorernas lopp på lördagen (18:e man med 12.36) så var han till en början lite seg.

– Ja, det var skönt att det släppte och jag kunde springa på. Taktiken var att rycka i långa backen på andra varvet. Till slut var jag en sekund snabbare än igår, sa Elmar efter 12.35 och en guldmedalj runt halsen.

Det stora målet för Elmar är att kvala in till JEM för 19-åringa i Estland i sommar. Han bör ha goda chanser till det. Kvalgränsen på 1 500 meter är 3.49. Elmar har gjort 3.50,38.

 Dela på Facebook