Tuff klubbkamp i Bråviksloppet

3
56

Bråviksloppet bjöd på tre distanser där halvmarans herrklass hade de främsta elitlöparna genom GoIF Tjalves unga veteraner Mikael Zetterberg och Markus Grönroos som gjorde allt för att besegra varandra.

DSC_9396
Markus Grönroos är inte bara webmaster på springlfa.se. Han kan springa fort också. På lördagen vann Markus Bråviksloppets halvmara efter en tuff duell med klubbkompisen Mikael Zetterberg. Foto: Mikael Grip

Det var högsommarvärme när starten gick i stadsdelen Lindö, i direkt närhet av Bråviken, tillika inloppet till Norrköping sjövägen.

Mikael och Markus känner varandra sedan länge och har både tränat och tävlat tillsammans och mött varandra åtskilliga gånger under årens lopp.

– Jag har nog vunnit mest, trodde Mikael.

– Hmm. Du vann en del över mig när jag var skadad, fortsatte Markus.

Nåja, i lördagens halvmaraton över 21 097,5 meter höll de två ihop fram till tolv kilometer, milen passerades på cirka 36 minuter.

– Vid tolv kilometer ökade Micke farten och jag fick släppa. I det läget trodde jag inte på seger, sa Markus efter målgången.

Men Markus, som har ett personligt rekord på 1.12,24 på halvmaraton, började plocka på Mikael och vid 2,5 kilometer sprang han om.

Det finns en skön story om dessa två gossar från Stockholm Marathon för några år sedan när Markus knackade Mikael på axeln med några kilometer kvar av loppet och frågade om han skulle hänga med in till Stockholms Stadion, därefter stack Markus iväg och var en bit före Mikael i mål.

– Ja, men det vågade jag inte riktigt göra idag. Banan var kuperad, men när det äntligen blev några nedförsbackar så kände jag mig stark, sa Markus och skrattade åt minnet från Stockholm.

DSC_9411
Mikael tvingades släppa Markus under loppets sista kilometrar. Foto: Mikael Grip

Markus vann loppet med tiden 1.17,24. 17 sekunder före Mikael. Dessa två stod i en klass för sig och var de enda löparna under 1.20.

– Formen känns på rätt väg. Närmaste större lopp jag ska springa är Bryssel Marathon 5 oktober. Det blir mitt 26:e maratonlopp, målsättningen får bli att klara en tid under 2.40, förklarade Markus innan han svepte en hamburgare som en första segerrätt.

Markus hade sin förklaring till segern.

– Jag värmde upp genom att springa hemifrån och ut hit. Det blev åtta kilometer. Jag tror det gjorde mycket.

Mikael Zetterberg, som har 1.11,52 som personligt rekord på halvmaraton, var inte alltför nedslagen i det soliga målområdet.

– Nej, jag trodde jag skulle kunna ta honom på slutet. Men han var stark och jag orkade inte riktigt, sa Mikael som vann Bråviksloppet 2012 med 1.15,48.

Även Markus har tidigare vunnit Bråviksloppet, men då på milbanan med 35.12.

Bråviksloppet, som arrangeras av Norrköpings Triathlon, höll en klar och uttalad motionsvinkel. Fredrik Rönnegård vann tio kilometersloppet med tiden 41.05. Unge Simon Hjortmark, GoIF Tjalve, var snabbast på fem kilometer med 19.32.

DSC_9470
Mikael och Markus. Kompisar efter loppet trots allt. Foto: Mikael Grip

Topp-fem, herrar, Bråviksloppet, halvmaraton:

1) Markus Grönroos, GoIF Tjalve, 1.17,16

2) Mikael Zetterberg, GoIF Tjalve, 1.17,33

3) Henric Kreutz, Insera, 1.25,44

4) Henrik Sparrnäs, GoIF Tjalve, 1.26,52

5) Daniel Näkne, GoIF Tjalve, 1.27,40

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här