Tuff tätstrid i tufft Midnattslopp

  0
  22

  Midnattsloppet i Göteborg slog deltagarrekord med 14 445 anmälda deltagare. Trots en riktigt tuff bana så var hastigheten hög längs fram i täten.

  images

  För sjunde året avgjordes på lördagskvällen Midnattsloppet i Göteborg. På de tio tuffa kilometerna sprang 5 584 herrar i mål på Slottsskogsvallen och 5 549 kvinnor. Alltså nästan en helt jämn fördelning mellan män och kvinnor. Något som är mer och mer vanligt i motionslopp i Sverige och varför skulle det inte vara det.

  I täten, i regnet och blåsten, stod slutstriden mellan William Morwabe och Ababa Lama. Precis som i Atea Norrköpings Stadslopp för en veckan sedan, då även Johan Larsson krigade längst fram.

  Trots en tuff avslutning med branta uppförsbackar så avslutade William de två sista kilometerna på 2.55 och 2.56. I mål blev segertiden 30.16, en sekund före Ababa Lama.

  DSC_4480
  William Morwabe tog en ny seger på svensk mark. Arkivbild: Mikael Grip

  Många av de främsta löparna hade kilometertider upp mot 3.30 på den sista kilometern. Bland annat Japhet Kipkorir, Kenya, som slutade trea med 30.56. Orienteraren Fredrik Johansson, IFK Lidingö SOK, gjorde en stark insats genom att springa i mål som fyra med 31.04.

  I damklassen segrade Ayantu Abera Demisse, Etiopien, med 35.07. En bit ifrån de 33.51 hon gjorde i Norrköping för en vecka sedan, vilket tyder på en riktigt tuff bana i Göteborg.

  Tvåa slutade Jacinta Wanjohi, Kenya, med 35.29. Sara Holmgren, Sävedalens AIK, presterade bra genom att kuta i mål som trea med 36.08.

  Midnattsloppet drar nu vidare till Helsingfors nästa helg innan den stora löparserien avslutas i Malmö 6 september.

   

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här