Ulrika hade klös under skorna i Skärholmsloppet

0
3

Ulrika Flodin gillade Skärholmsloppet som hon vann. Foto: Mikael Grip

– Ett härligt lopp. Speciellt när vi kom in på den rosa mattan inne i gallerian. Då kändes det som att tävlingsdjävulen vaknade till liv på allvar och knälyften blev lite högre och klöset under skorna ökade, berättade Ulrika i målområdet.

16.55 är inte så långt från hennes personliga rekord på bana som lyder 16.17.

– Nej, jag är jättenöjd. Numera springer jag inte alls lika strukturerat som förut. Vissa veckor blir det 11 mil och andra 5. Jag springer de lopp jag känner för och vill jag ta en godiskväll framför tv:n så gör jag det. Jag bor ganska nära Skärholmen i Hornstull så det här loppet passade bra.

DSC 8674

Ulrika ökar takten i Skärholmens galleria. Foto: Mikael Grip

Ulrika kunde ha fått en jättematch av amerikanskan Becky Wade som fanns på plats. Becky har tävlat i de amerikanska uttagningarna till OS och har 15.57 som personligt rekord på 5 000 meter.

– Jag känner mig lite sliten och har en känning i en fot. Därför joggade jag mer igenom loppet med min bror, sa Becky som är mitt uppe i en ett år lång resa där hon besöker olika länder och studerar deras löparkultur.

DSC 8687

Även Becky Wade tyckte det var häftigt att springa genom gallerian. Foto: Mikael Grip

I Skärholmsloppet fick hon nöja sig med en tredjeplats och tiden 17.49.

– Ett coolt lopp! Roligt med all publik som gav support.

Becky kommer att satsa på att kvalificera sig till det amerikanska OS-laget i maraton till 2016 eller 2020, eller förhoppningsvis båda om allt går som den 24-åriga Texasbon vill.

DSC 8764

Becky har som mål att springa OS-maraton i framtiden. Foto: Mikael Grip

Dace Landström, Vallentuna FK, hade aldrig tidigare sprungit under 18 minuter på fem kilometer. Det gjorde hon i Skärholmsloppet.

– Härligt! Det har jag väntat på länge. Det var verkligen på tiden, sa en mycket nöjd Dace efter att ha sprungit i mål med tiden 17.39, vilket räckte till andraplatsen bakom Ulrika Flodin.

DSC 8757

Fightingface a´la Dace Landström som för första gången i sitt löparliv sprang under 18 minuter på fem kilometer. Foto: Mikael Grip

Skärholmsloppet är självklart inte bara ett lopp för eliten. Där finns också de som tar loppet som en kul grej eller som en utmaning.

– En fantastisk upplevelse. Jag trivdes och gillar konceptet till 100 procent, sa Victoria Trepp med ett leende.

DSC 8822

Victoria Trepp. Foto: Mikael Grip

Connie Mauritzon, från Vårberg, är ingen van löpare.

– Ha, ha. Nej, det här var första gången jag sprang överhuvudtaget. Jag röker ett paket ”cigg” om dagen så löpning är inte riktigt min grej. Men det var inte lika jobbigt som jag trodde, berättade Connie efter att ha joggat i mål på en tid strax över 29 minuter.

Lovar du att komma tillbaka nästa år?

– Ja. Ska försöka dra ned på rökningen med så kanske det går ännu bättre.

DSC 8861

Connie Mauritzon sträcker ut efter sitt livs första lopp. Foto: Mikael Grip

Topp-tre, damer. Skärholmsloppet, 5 km:

1) Ulrika Flodin, Rånäs 4H, 16.55

2) Dace Landström, Vallentuna FK, 17.39

3) Becky Wade, Rice University, USA, 17.49

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här