Ultra, det nya svarta

2
2

Med risk att vara tvåa på bollen men visst verkar ultra vara det nya svarta? I min snäva löparkrets snackas det mer och mer om ultra. Jag har sneglat några gånger på att ställa upp, framförallt på 6 timmars. Där känns det som det är lätt att mäta sin prestation. En kortare varvbana där kan man “trycka” på för att komma så många varv som möjligt. Men jag är rädd att jag skulle tycka att det blir långtråkigt.

Igår nämnde en kompis sandsjöbacka trial marathon (har iofs hört om det förut) och den tävlingen verkar mer som ett äventyr än en prestaionsultra. Verkar häftigt att springa genom naturreservat och samtidigt göra detta i januari när det kan vara minus 10 och snö! Tanken är kittlande.

Sen har jag tittat både en och två gånger på ultravasan. Dock skulle jag nöja mig med halva distansen. Men ska man göra ultravasan kanske det bara är en distans som gäller och det är hela? Men då väljer jag en annan tävling för 90km känns onödigt jobbigt.

Detta var lite osammanhängande tankar från soffan. Men det kanske kan resultera i en anmälan till en ultra nästa år. Men största fokus ligger på triathlon med all träning som det innebär.

// Kalle Wickström

 

2 KOMMENTARER

  1. Jag tycker du ska prova Kalle. Kör man 6h på "kort" bana så slutar man fundera kring vart man befinner sig efter en stund och lägger fokus på att mata. I Karlstad går det en tävling tidigt i vinter, 31 januari om jag inte minns fel. Prova. När det gäller att springa långt på stig och i skog så finns det en uppsjö av tävlingar att välja bland. Ut kör bara. Inget att oroa sig för.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här