0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Szalkai debuterar som ultralöpare och siktar på VM

Szalkai debuterar som ultralöpare och siktar på VM

Anders Szalkai. Foto: Mikael Grip

Hittills är 47 namn anmälda till ultra-SM i Tibro med start och mål på Snickarvallen. En av dessa är välmeriterade maratonlöparen Anders Szalkai som gjort 2.12,43 som bäst över de 42 195 meterna.

Nu väntar en ny utmaning.

– Det ska bli spännande. En målsättning kan vara att snitta strax under fyra minuter per kilometer och landa någonstans runt sex timmar och 40 minuter, berättar Anders dagarna innan starten.

Längsta träningspasset i år ligger på 43 kilometer.

– På en mara ligger jag på hela tiden nära mitt max. Nu blir det lite lugnare från start vilket i och för sig känns rätt skönt.

Anledningen till satsningen på ultralöpning stavas Jonas Buud.

– Ja, Jonas och några till är sugna på att ha ett slagkraftigt lag till VM i ultralöpning senare i år. Det är väl där jag kommer in bilden och kanske kan bidra lite, avslöjar Anders Szalkai.

Reima Hartikainen är en känd ultralöparprofil som är med och arrangerar ultra-SM. Han tycker att det är på tiden att det blir ett SM i ultralöpning.

– Internationellt har det funnits mästerskap länge. Jag tror att det är därför Svenska friidrottsförbundet äntligen har gett med sig. Vi har också tryckt på och jobbat för det här så mycket vi har kunnat, berättar Reima.

Trots en del ryggproblem och bäckenförskjutning så står han på startlinjen på lördag. Målsättningen är en tid under åtta timmar.

– Någonstans runt mitt personliga rekord på 7.55 från 2007 skulle sitta fint.

alt

Reima Hartikainen. Foto: Mikael Grip

Sveriges två bästa ultralöpare Jonas Buud och Gloria Vinstedt kommer inte till start.

SM-sträckan över 100 kilometer springs 14 varv på en bana som mäter 7 142 meter, där 95 procent består av asfalt, plus lite grusstig samt cirka 100 meter gräs.

För de som inte vill springa 100 kilometer så finns det även en öppen klass som springer 50 kilometer, dit har ett 15-tal löpare hittills anmält sig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång..

0
Nytt nummer på väg in i tryckpressen, du kan få det i brevlådan... Mycket läsning, mycket inspiration och äventyr... ta chansen..

FÖLJ OSS

8,662FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Lopp, flås och kallduschar

0
Efter en period av golöpning gjorde jag så ett litet ryck och anmälde mig till två 5k-lopp: Spring 5000 i Spånga och Höstruset i...

En helg att minnas….

- Annons-

PODCAST

X
X