Szalkai förste svenske mästaren i ultradistans.

Nyheter  

Att kalla Anders Szalkai för debutant inom löparsammanhang kanske är en lätt överdrift då han ju har otaliga maratonlopp bakom sig i karriären och som bäst noterat 2.12 timmar på distansen. Men i detta lopp fick Anders springa 57 kilometer längre än han någonsin gjort tidigare i sin karriär. En intressant upplevelse säkerligen.

Den första halvan av loppet startade Anders i fart för att kunna nå nedåt det svenska rekordet, som är 6.41,50 och innehas av Jonas Buud. Tävlingen löptes 14 varv på en bana som är drygt 7 km lång och det första varvet hade Anders en snittfart per kilometer på just under 4 minuter. Efter 5-6 mil började dock avsaknaden av ultralånga långpass ta ut sin rätt för Anders, som dessutom nyligen haft en skada som hindrat hans träning.

Farten sjönk och Anders fick slita för att fullfölja. Som tack för slitet fick han kliva högst upp på prispallen, med stela ben, och ta emot det historiska SM-guldet på 100 km.

Anders vann på tiden 7.44,21 timmar och var nästan 20 minuter före tvåan och silvermedaljören Mikael Andersson från Västerås Löparklubb.

Damklassen vanns av Fonn Hartikainen Torill, Team Ultrasweden på tiden 9.07,13.

Resultatlista hittar du här>

 

 Dela på Facebook