0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Blogginlägg Upprättelse på löpbandet

Upprättelse på löpbandet

löpband

Ni vet den där känslan när man ställer sig på löpbandet, drar upp till önskat tempo och en minut senare känner ”ska det verkligen vara så här jobbigt i den här hastigheten?”

Precis den känslan har jag haft flera gånger den senaste tiden, vilket gjort att flera pass fått korrigeras fart- eller tempomässigt, alternativt genomföras under betydligt högre ansträngning än förväntat.

Man ju hört myter om felkalibrerade löpband, men det har mest känts som dåliga bortförklaringar när det egentligen är formen som brister. Men visst har tanken slagit mig att det kan vara något fel på löpbanden, särskilt när passen utomhus känns så mycket lättare.

vattenpass

Jag nämde detta för gymägare varpå han hämtade ett vattenpass (det var inte min idé!). Och hör och häpna; löpbanden lutar uppåt! Inte konstigt att det är jobbigt! (Och nu vill jag inte ha några kommentarer om att löpbanden ska luta uppåt för att kompensera för uteblivet luftmotstånd. OM bandet ska luta, vill jag själv avgöra hur mycket).

När jag fick reda på detta kändes det plötsligt betydligt lättare att springa igen och tankarna på formsvackan bleknade.

Men bara för att ersättas av en annan tanke: tänk om det är annat som inte stämmer?

Tänk om jag faktiskt kan använda andra löparskor än Adidas?

Tänk om Tunnelrun faktiskt var felmätt (med tanke på att alla persade….)?

Tänk om det faktiskt inte ser lika löjligt ut med vätskebälte som det känns?

Tänk om…….

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X