Hem Aktuellt VAD HÄNDE SEDAN?

VAD HÄNDE SEDAN?

0

I början av magasin Springs tid presenterade vi en ”medlem” dagligen, alltså en prenumerant. En tanke är ju att inspirerar varandra oberoende av nivå och finns det lika många historier som löpare, alla med sin grej som väcker tankar och reflektioner. Den 19 oktober 2016 presenterade vi Marcus Esping från Finspång, en kille som ersatt ett beroende med ett helt annat, flaskan mot löpningen. Nationaldagen i år firade han att han varit nykter i 10 år med en löptur.

Vi följer upp hans historia och får höra vad som hänt sedan 2016.

Närmast sörjande kanske minns artikeln på Springlfa.se i oktober 2016, https://springlfa.se/dagens-medlem-60/. Då en nybakad ”löpare” som tagit steget från helgfyllor och bakfullhet i ångest, till en optimistisk och oskadad ”löpare” som hade ambitioner att springa långt men kanske inte så fort.

Nå blev det som jag hade tänkt? Långt & långt… det är ju relativt, Vasastaden (Sibirien) i Stockholm var långt bort från Stockholms stadskärna i slutet på 1800-talet. Där skulle för övrigt en del löprundor avverkas av mig under senare delen av 2010-talet. Nog om det, ja det har blivit en del lopp genom åren, men mestadels så är det framför allt träningen vägen mot loppen som egentligen varit målet, ett välmående att hela tiden varit i träning, hållit igång, det är det som hållit mig i hyfsad form, som har hållit mig glad, som har gett mig kraft och energi. Det dåliga är att jag inte kombinerat med något annat, gym, cykling något som kunde avlasta kroppen från det monotona med löpningen, det som sliter och tär.

Men sån är jag, jag har fastnat för löpningen, som när man var liten och någon frågade om man ”gick” i nån sport? – jag går i schack eller – jag går i fotboll eller – jag går i friidrott. Vilket märkligt och fånigt uttryck!?

Men ändå, ett konstaterande att man faktiskt höll på med någon form av sport, så nu när någon frågar får man väl helt sonika svara; – jag går i löpning.

Löpningen ja, sen den där dagen för 10 år sedan har löparskorna varit nedpackade var vi än åkt, det kan vara grannstäder eller resor lite längre bort, vad jag upplevt mycket via dessa semesterlöpningar, det är ju mer, i alla fall för min del, äventyrslöp när man är iväg, att få se helt andra delar av en plats än de som kanske bara ligger på stranden får uppleva?

Jag minns speciellt en resa till Gran Canaria med familjen, vi bodde i Puerto Rico, och ovanför Puerto Rico fanns helt fantastiska stigar att ta sig fram på, de slingrade sig upp, upp och det var verkligen böljande serpentinstigar, belöningen att stå högt över Puerto Rico och se ned över hela havet var oslagbart. Här sprang jag varje morgon innan familjen och för den delen, övriga turister vaknat till liv. Att sen komma tillbaka till hotellet ett antal timmar senare och hinna med att möta upp familjen för gemensam frukost, helt underbart, och sen ha hela dagen tillsammans, det är livet!

Semesterlöpning

Sen har vi ju fantastiskt underbara Ö.L.A.N.D, vilken underbar ö, nästan helt platt och perfekt att springa på. Här på norra Öland har jag medverkat på ett antal lopp, kortare och längre, de som ”sticker ut” är Öland Ultra Trail, där man i princip springer längs kusten hela vägen, det jag vill få fram här är att gör er själva en tjänst och ta med skorna på semestern, early bird, ut på morgonen innan alla vaknat och njut av tystnaden och naturen. Den finns överallt, även i storstäder, bara man letar li

Målgång på Öland ultra trail

Jag vill avsluta med att konstatera att livet blev väldigt bra ja, helt fantastiskt av att jag gjorde de valen för 10 år sedan. Var i livet hade jag varit nu om jag inte slutat? Hade jag varit i livet? Jag VET att det är många som har problem men som inte kan, vill, törs ta steget från deras bästa vän, alkoholen, men det finns hjälp om man vill och det är så mycket mer som livet erbjuder utan denna. Jag kan ju hålla på att stapla upp fördelar i leda, men det betyder kanske inte så mycket om man inte får uppleva det, jag kan fortsätta skriva klyschor i leda, men det blir bara konstlat och betyder inte så mycket om man inte får uppleva det.

Så det som verkligen hände sen är, att förutom de rent positiva hälsomässiga för kroppen, är också att jag har en underbar familj med fru och 2 döttrar och nu också en liten hundvalp, jag är en omtyckt pappa och man. Jag får uppleva världen med helt andra ögon. Jag får springa och jag gör det med nöje och njuter av det. Lev livet och gör det bra.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X