Hem Kunskap Frågor och svar - Kostexperten Varför är min mage svullen?

Varför är min mage svullen?

0

Madeleine Rybeck är Springs kostrådgivare och svarar på era frågor kring löpning, styrketräning och kost.

Fråga: Nedre delen av min mage står ut och är svullen, nästan som en gravidmage. Min fråga är – vad beror detta på, är det fett? Vad ska jag göra för att bli av med denna svullna ”ballong mage”? Och varför har jag den?
Tack så hemskt mycket på förhand!
/ Ebba

Svar: När det gäller svullnad i magen kan det bero på flera olika saker. Allergier, ofta laktos, sätter sig som ballongmage, man brukar då också känna att magen är öm. Om du inte gjort det så är det värt att kolla upp.

Det kan också vara så att du helt enkelt har mer fett på nedre delen av magen, det är ganska vanligt att fett samlas just där. Jag vet ju inte alls hur mycket det är men kanske är det så att det mest är du själv som ser det? Det är lätt att vara självkritisk och ha höga krav på sig själv, är det bara lite extra där så kanske du mår bättre av att försöka acceptera det?

Det skulle även kunna vara så att den inre stabiliserande magmuskulaturen inte är tillräckligt stark för att orka hålla bålen på plats. Om känsla är att magen är platt på morgonen men blir mer svullen under dagen så kan det vara detta alternativ. Då behövs stabiliserande övningar för just de musklerna, ta hjäp av en duktig PT som kan visa dig hur du aktiverar transversus och inre sneda obliquerna, som dessa muskler heter.

Lycka till!

Ställ din fråga till Madeleine

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X