Världens sämsta proffslöpare

0
52

”Kom igen nu, sista 200, sista 200!”

Mjölksyran klättrade sakta upp längs vaderna och nådde nu upp i låren. Tunnelseendet kröp på när jag gick in i sista kurvan i den märkligt odimensionerade 180m banan som fyller hallen bakom Olympia i Helsingborg. Jag går om gubben på raksträckan. Notera att jag med ”gubben” syftar på Springs chefredaktör BG Nilensjö. Notera även att han piskar upp mig i brygga på 9 av 10 distanser. Men för underhållningens skull, låt mig just nu tro att jag är bättre. Han slår en orolig blick på mig när jag springer om, jag slår samtidigt ett öga ner i marken. 150m kvar. Det låter som att jag andas genom ett sugrör när jag snabbt tittar ner igen och ser att det är 100m kvar. 100m har aldrig, ALDRIG känts så långt som när man springer 800m. Speciellt om det är första gången man springer distansen. Jag går in i sista kurvan och allt runtomkring försvinner. Det är runt 35 personer i hallen som skriker högt och klappar. Jag hör inte. Jag ser bara ryggarna framför, hör stegen bakom och känner tartanen under mina 90g skor. Mjölksyran har tagit över och jag tvingas till en fightingface på upploppet. Detta är anledningen till att jag springer.

 

Tillsammans med "Kung Kenth" efter ett lunchpass i hallen
Tillsammans med ”Kung Kenth” efter ett lunchpass i hallen

Mitt namn är Simon Wikstrand och ovan är ett utdrag från min debut på 800m i lördags. Jag har fått äran att äga gästbloggen de närmsta 5 veckorna här på springlfa.se och det ska bli ett sant nöje. Jag kommer att dela med mig av allt från erfarenheter kring löpning på bakfyllan, den ständiga löparångesten som följer många av oss motionärer, att springa barnvagnsmilen under 40min, att andas, jobba, sova och äta löpning samt en del av mina absolut bästa löparminnen i form av race reports. För er som är nyfikna på vem jag är så kan ni läsa intervjun med mig som gjordes av Spring inför bloggandet men även en kortare summering i högerspalten.

 

Efter målgång på 10 km seedningsloppet till GBG varvet 2014 - 36:00
Efter målgång på 10 km seedningsloppet till GBG varvet 2014 – 36:00

Jag har inte tidigare bloggat traditionellt men har en mindre ”instablogg” i form av mitt instagramkonto, däremot har jag gästbloggat en gång tidigare i ett annat forum. De som läst den gästbloggen kan bli aningen besvikna, eller glada, i att morgondagens blogginlägg kommer att vara en repris från det forumet i form av inlägget ”Grisfesten”. Innan ni bestämmer er för att följa denna bloggen eller inte kan det vara intressant att veta var jag kommer ifrån. ”Grisfesten” ger en bra bild av detta, hoppas ni stannar kvar för att läsa mer om min lite…. svinigare bakgrund.

 

Vi ses imorgon!

Simon

 

Just det, några kanske undrar hur det gick i loppet i lördags? Jag slutade som 8:a av 10 i mitt heat på en ”träningstävling” i en på tok för liten och dåligt ventilerad hall lite för tidigt på en lördag morgon. Yes det stämmer, jag är världens sämsta ”proffslöpare”. Jag tränar som om jag vore proffs men är tyvärr inte bättre än 8:a av 10 i heatet. Men är inte det hela tjusningen med löpning, eller hur?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här