spot_img
0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

HemBlogginläggVattenlöpning for dummies

Vattenlöpning for dummies

Vattenlöpning ska ju vara väldigt bra och skonsam alternativträning för löpare, men själv måste jag villigt erkänna att jag aldrig riktigt har fått till det. Jag testade för några år sedan i Eriksdalsbadets utomhusbassäng när jag hade problem med löparknä, men kan varken påstå att jag fastnade eller hittade rätt teknik. Nu har jag dock åter gjort slag i saken och vågat mig på ett par nya tafatta försök under de senaste veckorna. Några frågor på det? Ja.

Vattenlöpning

1)     Finns det några fräscha simhallar med vettiga öppettider för motionssim i Stockholm, förutom Eriksdalsbadet?
Det är svårt att hitta en bra simhall i sitt närområde om man är bortskämd med att ha löparspåret utanför dörren och ett gym i varje kvarter. Stockholms simhallar är få och jag har fått cykla minst 5 km för att hitta ett vettigt alternativ. De två jag nu besökt har varit i lika stort behov av renovering som vettigare öppettider. Det är mest barn/lek och pensionärssim på schemat och ett besök känns som en förflyttning till 80-talet. Det ser exakt likadant ut som när jag lärde mig simma för typ 30 år sedan. Varför är det så få timmar per dygn man kan motionssimma och varför renoveras inte simhallarna?

2)     Hur gör man när man löper i vatten? Att hitta rätt teknik är verkligen inte lätt och att få upp pulsen känns ännu svårare. Har hört att man ska försöka springa som vanligt med höga knän och hålla kroppen upprätt, men det är ju jättesvårt att ha normala fotisättningar och armpendlingar i vatten! Har försökt köra olika former av intervaller blandat med lugnare fart men allt känns sådär. Dessutom skär flytbältet in i magen och om jag lättar på bandet åker det upp och ner. Teknisk misär med andra ord.

Jag är övertygad om att man kan få god effekt av vattenlöpning om man utför den på rätt sätt. Men vad ska man tänka på för att få till tekniken och lyckas åstadkomma pulshöjning? Vilka simhallar är bäst i Stockholmsområdet? Är flytbälte bättre än väst eller ska man köra helt utan flytutrustning? Om någon av er där ute har heta tips är jag idel öra!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,687FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Trappa upp

0
April april, vintern rasat osv. Träningen rullar på. Sen årsskiftet har jag legat stabilt kring sjumilaveckor. Det känns lite i minsta laget, har nog...

Ur spår?

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

- Annons-

PODCAST

X
X