Veckosummering

1

Summerar en vecka med 10 pass och 129 km löpning och två viktpass på det. Första veckan här, så var skönt att komma in i allt, men kvalitén blev lite lidande, mest pga. den förändring som höghöjd utsätter kroppen för. Försökte mest få igång de snabba muskelfibrena genom att köra några 150-ingar en bit under 20s på tisdagen och hopp i backe samt löpning i backe på onsdagen. Sen blev det stegringar efter 4x10min passet i fredags och stegringar efter långpasset (22,5 km) idag.

Skolan är inte allt för krävande än och jag hoppas att jag kan fortsätta balansera skolan och löpningen på ett hälsosamt vis. Nästa vecka blir det lite tuffare kvalité och jag smyger igång bansäsongen på lördagen med 800m här hemma i Albuquerque. Grundträningen sitter kvar fint i kroppen (eller det aeroba huset så att säga) men med noll banpass på någon månad blir det en klart intressant debut. Målet är att kunna springa sub-4 på ’majlen’ om 4 veckor. Det här med college kan vara stressigt, men det är lite det som utmaningen ligger i. I Sverige har jag känsla att folk är lite för fega för att springa när man tror att man inte är hundra procent redo eller i toppform. I USA är inställningen lite mer att man kör så bra man kan på det man har för tillfället så får det bära eller brista. Om det inte funkar ena helgen testar man igen om en eller två veckor och hoppas att det går lite snabbare då. Den som inte försöker kommer ingenstans!

Bild från mitt ’perslopp’ över 1 mile
Föregående artikelMötet med Ulf och konsten att springa intervaller
Nästa artikelJävla lera!
Breaking four Namn: Elmar Engholm. Född: 1992. Bor: Stockholm Familj: Mamma, pappa och syster Jobb: Kredithandläggare och statistiker på S & A Sverige AB Klubb: Hässelby SK. Tränare: Ett exklusivt samarbete mellan Johan Engholm och Elmar Engholm Meriter: 20+ SM-medaljer på olika nivåer, flera internationella senior- och juniormästerskap samt NCAA mästerskap, 3:a med HSK i juniorklassen i Europacupen i terräng, brons i lag och 6:a individuellt i M22-klassen på EM i terräng och Finnkampsvinnare 2016 & 2017. Favoritsträcka: 1500 m Personliga rekord: 800 m: 1.48,19, 1500 m: 3.39,75, Engelsk mil: 3:58,74, 3000 m hinder: 8.37,44, 3000 m: 8:04,44. Vill med löpningen: Slå rekord, vinna mästerskap och ha kul. Ser fram emot: Finnkampens efterfest

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X