Hem Blogginlägg Stafettblogg Vertical battle

Vertical battle

0

Som jag tidigare berättad blir jag extremt motiverad av utmaningar och kastar mig huvudlöst in i varje sådan. De flesta har någon typ av träningsutvecklande baktanke.

Nästa utmaning hör definitivt till den kategorin då den handlar om att tävla om löpta höjdmeter.

Jag har utmanat mina vänner och alla andra på Facebook i en tävling fram till årsskiftet. Tävlingen går ut på att få ihop så många höjdmeter som möjligt på 30min respektive 60min. Löpningen sker på löpband och upplägget är valfritt, snabbt med lägre lutning eller långsamt med högre lutning.

Vill Du vara med? http://www.facebook.com/groups/898329383583380/

Vad är då fördelen att träna på detta sätt?

Denna träningsform är en extremt effektiv träning som snabbt skapar bättre löpare. När man springer uppför mot tyngdkraften tvingas man att utveckla mycket kraft för att komma framåt. Det innebär att man effektivt  aktiverar sätet, vaderna och baklåren när man skjuter ifrån löpsteget. Man tvingas samtidigt spänna musklerna i ryggen och magen för att hålla en bra teknik och för att kraften från avstampet ska ge kroppen rätt skjuts framåt.
Förutom detta tränas koordinationen i samband med avstampet, vilket gör att man blir spänstigare genom att senorna blir mer elastiska och kan utveckla mer rörelseenergi.

Starkare ben-, mag- och ryggmuskler, samt bättre spänst, leder i sin tur till bättre löpekonomi. Det innebär att steglängden, stegfrekvensen, och därmed hastigheten, ökar med en given puls.

Jag testade igår och fick ihop 1329m. Självklart sprang jag med vördnad då jag valde ett historiskt löpband.

Imorgon ska jag vara instruktör för ett 12tim långt spinningpass på Actic Kista. Jag har aldrig tidigare tränat spinning längre än 5tim. Hur är detta möjligt? Missa inte min berättelse om hela eventet imorgon.

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X