Hem Intervjuer Vikbovarvet – ett lopp för dina sinnen

Vikbovarvet – ett lopp för dina sinnen

0

Vikbovarvet går förbi vidsträckta fält och du får uppleva dofter av skog och blommor samtidigt som du tar dig ann de 42 kilometrarna.
vikbovarvet
Vikbovarvet går för allra första gången i år och bakom loppet står bland annat ultralöperskan Frida Södermark. Vi tog ett snack med Frida inför premiärupplagan.
Läs mer: Aron och Frida vann svenska Wings for Life World Run

Vad fick dig att starta upp Vikbovarvet?
– Förra året träffade jag Elmina på pallen efter ett lopp i Söderköping. Vi började träna ihop och hon hade idén om detta lopp. Jag tyckte det lät som ett roligt projekt. Vi brukar alltid springa långpass tidigt på onsdagar och det är alltid trevliga pass där vi också har planerat upp Vikbovarvet.

Vad är gör Vikbovarvet unikt?
– Det är ett lopp där de lokala gårdarna fungerar som några av våra energistationer. Där kommer de att bjuda på de läckerheter som produceras, bland annat i form av kalkon, struts, ost och mjölk. Dessutom kommer djuren på gårdarna göra detta lopp exotiskt. Bland annat kommer man passera ett hängn med alpackor.

Varför anser du att man ska springa Vikbovarvet?
– Vårt lopp är en njutning för flera sinnen. Goda smaker, fin natur och en skön känsla. Man kan ta loppet i den takt man vill då vi har både motions- och tävlingsklass på sträckan som mäter strax över maran och har sanktion från svenska friidrottsförbundet. Antingen springer man snabbt eller så kan den som aldrig provat en mara göra det under avslappnade former. För de som inte är förberedda att springa så långt finns även möjlighet att cykla i en motionsklass. Efter målgång bjuds alla på picknick. Vi arrangerar även i samband med detta ett barnlopp där alla barn får en medalj och glass.

Läs mer: Mer information och anmälan till Vikbovarvet hittar du här

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X