Almgren och Mengsteab ohotade terrängdominater!

0
186

Terräng SM var i helgen tillbaka i Stockholm efter att ifjol arrangerats i Höganäs. Det var en snarlik bana och det var snarlikna prestationer där Samrawit Mengesteab och Andreas Almgren visade att de är de klart bästa terränglöparna vi har i Sverige just nu.

I fjol vann Almgren guldet på den korta banan och tog sedan den långa som ett tröskelpass och ett lopp för att hjälpa laget. I år sprang han både med fokus på att vinna och det blev också dubbla SM guld. På den korta banan var det före Emil Danielsson och Samuel Russom och på den långa var det Samuel Russom och Samuel Tsegay som var de som hängde med bäst och tog de andra medaljerna.

På damsidan blev det också dubbla SM guld, Samrawit gjorde en repris på 2021 genom att vinna båda distanserna, alltså fyra starter på två år och fyra SM guld. Fjolårets tvåa Charlotte Andersson som haft en skadedrabbad säsong gjorde ett fantastiskt lopp i dag då hon försvarade sitt silver från i fjol. Charlotte är magasin Springs 24 timmars profil i nästa utgåva och jag misstänker att vi kommer behöva korrigera det reportaget lite, haha. Hanna Lindholm tog tredjeplatsen i dag. Det var ganska stora marginaler, 35.00 på Mengsteab, 35.30 på Charlotte och 36.05 på Hanna.

Alla resultat från helgen hitta ni här:

Samrawit Mengsteab & Andreas Almgren dominerade terräng SM igen. Foto Dece text & bild

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här