ÄNTLIGEN!!

0
849

Flödet i sociala medier överöses av lyckliga löpare som har tävlat igen, men kan verkligen känna energin. Spring noterade ett maraton i Bålsta, varmt och många som bröt. Hildesborgsloppet i Landskrona, massor av olika arenalopp och inte minst GIFT i Genarp. GIFT, Genarps IF:s traillopp genomfördes för sjätte gången, tävlingsledare är en av Sveriges största trailentusiaster, Laurent Leloup. Laurent springer själv en massa olika traillopp över hela världen, sitter med i olika internationella trailgrupper, en riktigt eldsjäl.

GIFT erbjöd tre olika distanser, totalt ca 300 löpare var anmälda. Huvuddistansen är 30 kilometer men MÅNGA höjdmeter, (runt 650) sedan finns det 20 och 10 km också. Med Laurents erfarenhet var det intressant att höra om hans spekulationer inför loppet, Klas Johansson Vegan Runners var nämligen anmäld. En otroligt duktig maratonlöpare men utan kända meriter inom trail. Klas är nyfiken på trail och sugen på att ta en plats på de stora mästerskapen, GIFT var ett test. Laurent trodde ingen skulle klara att springa under 2.10 på den tuffa banan, efter första 10 km fick vi en rapport, runt 40 minuter på första milen. Då trodde Laurent på 2.05, den andra milen är nämligen väldigt tuff… Men Klas höll ihop det och måste gjort en ruskigt snabb avslutning då han landade på 2.00.30 i mål. 4 minuter per kilometer i den terrängen, det är verkligen imponerande!

Tvåan och trean var från IF Malmö Löp, klubben som dominerade dagen i Genarp. Tvåa var Johannes Tegner med tiden 2.08.14 och trea var Fredrik Källström med 2.13.46. Sex av de nio första var från Malmö Löp.

På damsidan visste vi att det skulle bli en fight mellan Lisa Eneroth från Malmö Löp och Colette Coumans från Härlöv. Lisa tog initiativet tidigt i loppet och ledde hela tiden, men som hon sa, Colette var mig i hälarna och jag kände mig superstressad. I mål skilde det dock tre minuter, 2.38 vs 2.41.

På 20 km loppet var det en stenhård fight mellan Malmö löps Nils Jonsson och orienteraren Edvin Smedberg från Kristianstad. Edvin var starkast uppför, Nils utför och där det var platt. Det gjorde att Nils i slutet när det vänder utför kunde få en lucka och segrade med ca 30 sekunder.

På damsidan skiljde det bara två minuter mellan de tre på prispallen, Theresa Skog, Maria Bengtsson och Anna Feldt var pristagarna.

10 km loppet vanns av unga Sander Petr Bere, sekunder före Malmö Löps Ola Cederfeldt. Snabbaste dam var naturligtvis från Malmö Löp, Alicia Saavedra.

Som synes så var det ingen som hade bättre kilometertid än segraren på 30 kilometer, Klas Johansson. Respekt! I nästa utgåva av Spring som kommer i början av juli får ni ett på plats reportage från GIFT 2021. Missa inte det.

Starten på 30 km loppet

Resultaten hittar ni här: https://www.sportstiming.dk/event/8334/results?round=36991

Angående tävlingar, den 10 juli är succén från 2020 tillbaka, Kullaspring i Höganäs. I år erbjuds det 1000m 1500m, 3000m, 5000m och 10 000m. Snacka om löparfest!! Anmälan och information finns här: https://isgotafriidrott.se/kullaspring-2021/

Välkomna!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här