Årets kvinnliga löpare

0
109

Vi fortsätter presentationen av årets prestationer. När vi kommer till kategorin Årets Kvinnliga löpare var rubriken ”andra gången”. Carolina Wikström har blivit framröstad en gång tidigare till årets kvinnliga löpare, nämligen 2020. I intervjun i magasinet kunde vi läsa att det var fokus på fart, vi noterade i söndags att det har gett resultat, SM guld i Ystad.

Rubrik: Andra gången!

Nominering:

Ett fantastiskt år med PB på både halvmaran och maran.

Årets löpare för andra gången, hur känns det?

–Det känns förstås jättekul och fint att man röstat fram mig.

Vilken prestation under året ser du som din största? 

–Min målsättning för 2022 var att utvecklas på både halvmaraton och maraton, vilket jag gjorde med 30 respektive 28 sekunder under året. Min prestation i Valencia maraton är helt klart höjdpunkten efter att ha haft två tuffa maraton tidigare under året. Det är alltid skönt att få ett kvitto på att utvecklingen går framåt.

Hur förklarar du framgångarna?

–Som alla säger så är det nog kontinuiteten som har varit det viktigaste. Jag och min tränare har anpassat träningen utefter de förutsättningar som har funnits med jobb etcetera vilket har gjort att jag kunnat genomföra träningen på ett så bra sätt som möjligt. För 2023 kommer jag ha bättre yttre förutsättningar att träna bra och det ska bli spännande att se om det kan ge träningen ytterligare ett lyft.

Vad är ambitionerna under 2023? 

–Under vår och sommar kommer jag satsa främst mot 10 kilometer och halvmaraton för att därefter avsluta året med Valencia Maraton återigen. Därför kommer träningen under våren se lite annorlunda ut än tidigare.

På längre sikt?

–Mitt långsiktiga mål senaste åren har varit OS i Paris 2024 och det är det jag fortsatt siktar mot. Både att kunna kvala och därefter prestera på en så hög nivå som möjligt.

WIKSTRÖM Carolina , årets kvinnliga löpare 2022 vinner SM guld i helgen. Foto: Dela text&bild

Övriga nominerade i kategorin var Sarah Lahti och Meraf Bahta.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här