Dagens medlem…

0
145

Dagens medlem är Alex Bonn från Vallentuna, en av Sveriges bästa löpare i klassen M65. Alex springer för Vallentuna FK och kan stoltsera med 4 SM guld under året.

Alex Bonn i jakten på sub 40
Alex Bonn i jakten på sub 40

I förra veckan träffade vi bästa M60 löparen, nu har vi en grym M65 löpare på tråden – googlar Alex och hittar en artikel från 2011 på springs hemsida. Då har han precis vunnit M60 10km på Lidingöloppet. Man kan även läsa att han sprang Lidingöloppets 30km 1980 på 1.44, wow. Blev även nyfiken på det coola namnet, Alex Bonn – visar sig att Alex tidigare hette Haasiosalo, bytte till sitt farmors flicknamn när han flyttade till Sverige.

Vem är Alex Bonn?

Jag är en 65-årig Finlandssvensk, som flyttade till Sverige 1977. Gift och har tre vuxna barn. Jobbar med IT-support. Planerar att arbeta tills jag fyller 67. Började träna löpning efter lumpen i Finland. Sprang som mest 520 mil per år. Jobbade då heltid på oregelbundna tider inom psykatrin och hade småbarn. Innan hälseneskador tvingade mig att sluta tävla 1985 uppnåddes 30.20 på 10 000m, 1.08 på halvmaraton och 2.22 på maraton.

Springer för att jag mår så himla bra av det och gillar att tävla. Efter ett uppehåll började jag för ca 10 år sedan åter tävla på sträckor upp till halvmaraton. Tyvärr har jag inte motivation att springa maraton mera och träningen 4-7 mil i veckan är inte tillräckligt för maraton.

Tränar likartat året runt, med ett backpass och ett intervallpass (typ 4x1km eller 10x400m) i veckan. Borde springa med mer varierad fart övriga dagar. Tyvärr blir det ofta 5-6 min/km. Under vintern springer jag flera pass i veckan på löpband.

Hur har året varit?

2016 har varit lyckat, opererade Hallux valgus 2015, men i år, när jag var yngst i 65-klassen, vann jag 4 VSM guld. 3000m på Inne SM i Bollnäs, 10km landsväg i Stockholm på årets bästa lopp, 41.31, och sedan på VSM i Söderhamn blev det seger både på 5 och 10 000 meter.

Vad är ambitionerna framåt?

Jag satsar vidare och hoppas kunna bibehålla någorlunda kapacitet. Målet är nedåt 40 minuter på milen, men det har jag inte klarat på flera år och man blir ju inte direkt yngre. Sedan som vanligt att träna rätt och se upp så inte skador kommer…

Du är med i Springklubben, berätta?

Gillar skarpt Springklubbens koncept och har sedan tidigare följt era texter. Kan inte komma på någon annan tidskrift som jag läst från pärm till pärm.

Stort tack Alex, tack för att vi nu vet vem som döljer sig bakom både namnet och de fina prestationerna. Angående prestationer så pågår nu omröstningen om ”Årets Springprestationer” – rösta här: https://www.webbenkater.com/s/58f5d8e

Vill du precis som Alex ha en tidning som man läser från pärm till pärm, bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du, om 5 dagar är det julafton – bästa julgåvan som kommer peppa under hela 2017 är ett medlemskap och 6 nummer av Spring. Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; https://springlfa.se/presentkort/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här