Dagens medlem…

0
82

Dagens medlem träffar vi i Kareby, jag fick faktiskt googla – utanför Kungälv, ca 300 invånare. En av dessa är Patrik Brants – en löpare med imponerade prestationer.

Patrik Brants

Det bästa sättet att ragga dagens medlemmar är att fråga när de kontaktar mig, Patrik var en av många som valde ge bort en utgåva av Spring. Nästa vecka ska jag följa upp alla som fick ett exemplar, jag tror och hoppas att det fungerar – att de sedan vill fortsätta. Om det gör det så blir det en stående förmån för alla medlemmar, ge bort en utgåva – och sedan får man bli dagens medlem :)

Vem är Patrik Brants?

Jag är 2 barns far och före detta aktiv på elitnivå både inom fotboll och handboll. Fortsatte med både handboll och fotboll även på en lägre nivå till dess att jag 2007 började jobba kväll. Då fanns det ingen möjlighet att längre vara med på träningar och att bara spela matcher var inte min grej. Mest då jag som person har svårt att göra något halvdant, utan allt ska överdrivas (som min fru säger). Detta är en av de stora anledningarna varför jag inte testat på t.ex triathlon. Då vill jag kunna träna allt; löpning, simning samt cykling och bli så bra som jag möjligt. Den tid detta skulle ta finns inte och jag hade blivit mer frustrerad än lycklig genom att bara genomföra en triathlon.

2007 började jag springa sporadiskt och märkte att detta gick bra med det var först 2011 som jag började springa mer strukturerat. Då sprang jag Stockholm Marathon på 2:57, Lidingöloppet på 2:08 och Midnattsloppet på 34:59. 2012 sprang jag sen milen på 33:44, Lidingöloppet på 1:56 och maran på 2:45. Tyvärr försvann halva 2013 och hela 2014 pga. av en skada i baksida lår.

2012 försökte jag att bli en riktigt bra ultralöpare och har gjort några riktigt bra tävlingar. De som kan nämnas är vinst i BUM 50 miles (Borås Ultra Marathon) 2013 och 2015 samt 7:32 på 100 km (Distriktsrekord VG regionen).

Som löpare är jag tung i förhållande till de farter jag springer i. Brukar konstant viktmässigt ligga kring 84-85 kg (186 cm lång) och springer milen på låga 33 (PB vid Varvsmilen 2016), halvmaraton på låga 1:14 (PB vid Göteborgsvarvet 2016). och maraton på 2:39:53 (PB vid Stockholm Marathon 2016). Har lätt att bli lite manisk och springa för mycket när jag känner att det är roligt, tyvärr har detta resulterat några mindre och större skador.

När det kommer till träning är jag en ensamvarg, har varit med i löparklubbar men springer inte ner deras träningar direkt. Jag gillar enkelheten med löpning och vill inte ha fasta tider att rätta mig efter. Mina träningstider varierar och är kanske inte helt optimala men de ligger där för att familjen inte ska påverkas för mycket. De dagarna jag inte lämnar barn springer jag innan jobbet vid cirka 05:30. Ibland kan jag springa på lunchen eller så sticker jag ut när barnen ligger i sängen någon gång efter 20:00. Jag har ingen coach men försöker ha en struktur på träningen, jag behöver veta veckans pass på söndagen för att kunna planera veckan.

Hur var 2016?

Det var för mig en del PB och en del berg och dalbana. 3 nya PB som nämnt ovan med Stockholm Marathon som höjdpunkten. Jag undrar fortfarande var jag hittade krafterna till spurten inne stadion. Ultravasan 90 km blev årets stora besvikelse då jag bröt efter cirka 70 km pga höft/ljumsk problem. En skada som var självförvållad genom att jag försökt kompensera låg mängd med hög mängd under en extrem kort period.

Ambitionerna i år?

Ambitionerna för 2017 är att bli snabbare. sub 33 på 10 km, sub 1:14 på halvmaraton och minst sub 2:38 på Maraton. Årets höjdpunkt och fokus ligger just nu mot Berlin Marathon i september där jag kommer göra mitt livs lopp.

Springklubben, varför?

Springklubben var för mig ett självklart val då jag vill vara med där det händer och här händer det mycket hela tiden.

Tack Patrik, otroligt imponerande att komma ner på dessa tider helt själv. Och din spurt för att klara sub 2.40 i Stockholm, den skulle man vilja se. Misstänker att det ligger en del mil och hårt jobb bakom. Kaxiga mål inför 2017 och härligt målbild med ditt livs lopp – med sådant fokus fixar man det mesta. Lycka till… ser fram mot rapporter.

Vill du också vara med där det händer? Bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här