0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Aktuellt Dagens medlem...

Dagens medlem…

Dagens medlem är David Jaldemark, en kille som sprungit över 20 Göteborgsvarv, hade en topp för ca 10 år sedan men i år pekar det mesta på att han är bättre än någonsin… Inspirerande!

David efter målgång på Lidingöloppet

Tyvärr blev det inget 22:a Varv i år pga sjukdom, men det mesta annars i år har visat att sista året i M40 blir det bästa någon, David tar sats mot M45 nästa år och då att krossa sin PB. En fantastisk grej med löpningen. Som parantes så blir 24 timmar jobbet i nästa Spring med Musse, 38 år och fortsatt på jakt efter nya PB.

Vem är David Jaldemark?

Jag är snart 44 årig långdistanslöpare, gift och har 5 barn. Kommer från Ölmstad men numera bor jag i samhället Furusjö utanför Habo och det är där jag lägger grunden för mitt bästa löparår någonsin.

Jag började springa i början på 90-talet  inspirerad av min storebror som sprang varvet, Lidingö, mm. I grunden är jag en Innebandynörd kunde hända att man tränade innebandy 4-5 dagar i veckan. Sen gick det som sagt var över till löpning. Några 15 km i Lidingölopp, klassikern avklarades 1994. Mitt första Göteborgsvarv var 1995 som gick över förväntan på 1.39 som 22-åring. Har sedan sprungit alla år utan 1999 sedan dess, då vårt första barn föddes. Hade en topp 2006 på 1.31.24. Sedan följde några år med mediokra tider. 2003 var det första Stockholm Maraton, klarade sub4. 2013 bestämde jag mig för att köra Stockholm Marathon som 40 års present. Då kom jag igång med träningen igen. Körde mitt första seedningslopp 2014 på Mantorp 10km, 44.57 sedan har det blivit Stockholm och Varvet varje åt sedan dess med träning ca 3-4 ggr per vecka fördelat på intervaller, distanspass, långpass och lite trailmix. Dosen är ca 4-5 mil vecka.

Jag är stolt över min utveckling på milen som varit riktigt bra, från 44.57 2014 till – 39.09 2017, det är nästa 6 minuter på 3 år.

2014 44:57 mars

2015 41:36 mars

2016 39:55 oktober

2017 39:09 mars

Jag nådde sub 3.30 på maran 2015, det var på SM där jag landade på 3:26:25. Ett stort mål har varit sub90 på Varvet under ett par år nu, men inte lyckats ända fram. I år på mitt tänkta 22:a besök var det verkligen rimligt med sub 40 på milen i ryggen, tyvärr blev jag förkyld – nya tag näst år.

Vad tror du om framtiden?

Kommer nog alltid att springa för att jag vet att jag mår bra av det och blir väldigt rastlös om jag inte kan. Min fru hoppas att min 40-års kris snart ska gå över, men där har jag nog inte samma tanke, haha. En stor anledning, förutom att jag mår bra av det, är att jag känner att jag fortfarande utvecklas. Det är kul att visa att det går att förbättra sig trots åldern. Mina bästa pass är oftast dem när man känner sig seg, trött och egentligen inte alls har lust att springa, man kommer ut och det är bra helt underbart.

Springklubben då?

Har varit med i Springklubben från start. Har alla nummer av magasin Spring. Tycker det är intressant att följa svensk löpning och alla som kämpar här i Sverige.

Vill du också läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, etc och samtidigt stödja svensk löpning – teckna dig här 

Nästa utgåva kommer i mitten av juni och blir en tegelsten på 180 sidor med bland annat ett 24 timmars jobb om en av de största, Mustafa Mohamed. Missa inte det!

David springer 5 000 meter i Trollhättan

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,670FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Ur spår?

0
I princip hela landet är väl täckt av snö nu. Känns kul, och ovanligt. Löpare föredrar ju i regel barmark men jag är nog...

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X