Dagens medlem…

0
40

Idag möter vi en av landets bästa löpare under 2016, Marcus Åberg tävlande för Hässelby SK.

Marcus Åberg flyger fram...
Marcus Åberg flyger fram…

Följer man svensk löpning så är det enkelt att konstatera att Marcus har haft ett häftigt år med många kanonprestationer. Senast på SM i helgen presterade Marcus två riktigt bra lopp, 10 000m på 30.37 och 14.43 på 5 000m, båda loppen nya PB. Bäst när det gäller… vem är han då?

Vem är Marcus Åberg?

Jag är en kille på 28 år som kommer från Norrköping men numera bor i Stockholm där jag lever tillsammans med min flickvän. Till vardags, när jag inte tränar, jobbar jag på Löplabbet. Som löpare har jag haft en lång resa som började på högstadiet där fotboll blev till löpning och sedan dess har jag tränat löpning bortsett från två år då jag var borta på grund av skador. Springer för Hässelby SK. Under de senaste åren har jag tagit ganska stora steg framåt och förbättrat mina personbästa i nästintill alla lopp som jag sprungit. Det som driver mig i min träning är att hela tiden sträva mot bättre tider. Jag vill helt enkelt se hur bra jag kan bli som löpare. En vanlig vecka består av två-tre kvalitetspass och resten distans, inga konstigheter.

Hur har 2016 varit?

Mycket bra! Jag har förbättrat mitt personbästa på halvamaran och var bara några sekunder ifrån att få åka på EM i somras. Att jag är så pass nära känns riktigt bra, det är bara att jobba på hela tiden framåt och bygga en kontinuitet.

Ambitioner restan av året?

Fortsätta jobba på med träningen och springa bra på terräng-SM i Västerås. I grunden handlar det hela tiden för mig om att kunna jobba på med träningen och ta steg framåt. Att tänja på gränserna. Sedan kommer tiderna på tävlingarna med tiden…

Du har gått med i Springklubben, varför?

När det äntligen görs någonting för löpningen i Sverige är det klart att jag vill vara med i den satsningen. För mig, som lever och andas löpning dagligen är det en självklarhet att vara med! Jag har även jobbat en del med podcasten ”Möt löparen” så jag vet att det finns intresse för löpningen i Sverige. Och denna satsning är oerhört intressant, följer det med stort intresse!

Tack Marcus och stort grattis till ditt fantastiska år. Klubben kommer bevaka dig stenhårt framåt. Du får dessutom förmånen att berätta för alla kunder i butiken om oss, kan bli en bra rekryteringskanal :) Läser du detta och inte blivit medlem ännu, klicka in här: http://spring.pren.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här