Dagens medlem…

0
74

Idag träffar vi Ida Reimfelt. Ida är från ett Springnäste, nämligen Örebro och hon springer gärna ultra, nästa år förmodligen så långt som 100 miles.

Ultra och trail är de delar av löpningen som växer mest just nu, fortsatt är ultra ganska litet men ökningstakten är stor. Man blir ultralöpare när man passerar 42195 meter. I nästa nummer av Spring blir det en lång artikel och en av världens bästa utltralöpare, Johan Steene – Ida berättar att hon verkligen ser fram mot den artikeln. Vill du också läsa, bli medlem här

Vem är Ida Reimfelt?

Jag är en 42-år hobbymotionär från Örebro som hitta kärleken till längre löpning och älskar tidiga och långa morgonpass gärna innan frukost. Sprang min första ultra maraton våren 2016 och efter det loppet kände jag att det är denna typ av löpning som jag vill satsa på och att springa längre och lite långsammare passar mig väldigt bra och den gemenskap som finns inom tex ultralöpningen är helt underbar. Det som driver mig är känslan av välbefinnande och glädje som jag upplever när jag när jag springer och träna

Jag springer gärna och ofta både med familjen (sambo och dotter på 12 år), vänner och den helt fantastiska löparklubben jag är med i Örebro AIK  – där jag får möjlighet till olika typer av träning – långpass, intervaller, backar samt att det finns alltid någon klok och erfaren löpar att få tips och råd av. För mig är löpning även en möjlighet till att vara social med vänner och bekanta – då det är ett sätt att umgås att tex istället för att sitta hemma och ta en fika kan vi springa ihop.

Försöker variera min träning och förutom löpning tränar jag även crossfit och rider par dagar i veckan. Då jag reser väldigt mycket med bil i mitt jobb blir träningen oerhört viktig för att jag skall orka och må bra i kroppen och något som jag alltid försöker prioriterar.

Hur har året varit?

Året hittills har både haft upp och motgångar i form av småskador men jag ser positivt på framtiden. Höjdpunkterna har varit känslan när jag hjälpte och coachade en god vän inför och genom Göteborgsvarvet och hon fixade loppet med en positiv upplevelse samt det väldigt roliga backyard ultra loppet hemma i Örebro och inte minst alla roliga långpass med vänner och klubben som jag har gjort oavsett väder och vind.

Ambitioner framåt?

Målet detta år är nu i september när jag för andra året skall spring 50 miles  på Black River Run i Västerås och om kroppen känns bra lägga på ytterligare  ett varv (10 miles.) Det jag tränar emot och min stora dröm är att 2018 kunna göra ett 100 miles lopp.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag har gått med i springklubben för att kunna ta del av alla otroligt bra reportage, tips kring både träning och prylar och inte minst för de fördjupade artiklarna som finns i magasinet som många andra tidningar saknar.

Stort tack Ida. Önskar dig lycka till framåt och en härlig upplevelse på BRR i Västerås.

Vill du läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, mycket trail och ultra, med mera och samtidigt stödja svensk löpning – teckna dig här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här