Dagens medlem…

0
40

Dagens medlem hittar vi Fagersta, Jens Andersson har något som betyder mycket för löpningen i Sverige – ideella värderingar.

Vad skulle föreningssverige vara utan löpare och ledare med hjärta för det ideella, att varje vecka, månad efter månad se till att träningen fungerar, loppen genomförs, klubben lever kvar. Det är gammalmodigt men så äkta och underbart, vi skrev om Mojärvs eldsjäl i en utgåva, vi utser årets eldsjäl, i fjol blev det Lidköpings Thomas Svanström, de där människorna finns överallt och de är våra hjältar. Vi tror att det finns minst en eldsjäl i varje ort med fungerande löpverksamhet. Vem är det på din ort? I Fagersta hittar vi en Jens Andersson.

Vem är Jens Andersson och vad gör du egentligen?

Jag bor och jobbar som kyrkogårdsvaktmästare/begravningsbyråarbetare i Fagersta. Löper numera bara på och för känsla, känner jag för intervaller blir det sådana, men oftast inte. Springer mest i skogen, ibland med karta och kompass. Jag klättrar, åker skidor och paddlar stand up paddleboard, som jag dessutom hyr ut och ordnar turer med.

Jag brinner för att få andra att röra på sig, samt för välgörenhet. Därför började jag med juljoggen för tio år sedan. Vi träffas tidigt på julaftons morgon, springer en timme och äter sedan frukost tillsammans. Alla betalar en slant för frukosten och alla pengar går sedan till ett lämpligt 90- konto, se jensa.club

Eftersom många ratade juljoggen pga kyla, mörker och halka började jag för sex år sedan även med midsommarjogg. Konstigt nog så är vi oftast fler på juljoggen iallafall. Förra året ordnade jag och familjen även Run of hope här i Fagersta, i samarbete med Vitamin Well och Barncancerfonden. Det gick över förväntan och det gör vi om även i år.

Jag har tidigare sprungit en del stora lopp, som Stockholm matathon och Lidingöloppet, men jag blir mer och mer för små, udda lopp. Jag gillar när man kan glida in en kvart innan start, kasta åt någon en peng och sedan få prova någons favoritstig eller backe.

Springklubben gick jag med i för tidningen, tips och inspiration. Extra bra tycker jag om att det handlar om svenska löpare och löpning i Sverige.

Tack Jens, visst blir alla sugna på ett midsommarlopp på just din ort, eller ett run of hope. Det är inte så svårt, det kräver bara att man tar sig tid, tiden som tyvärr är en bristvara för många. Finns något liknade på din ort, hör av dig så lyfter vi upp fler exempel, Spring är också ett ideellt projekt och vår ambition är att utveckla svensk löpning. Det gör vi tillsammans med alla löpare i Sverige. Är du inte medlem? Vill du läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, mycket trail och ultra, och olika livsöden med mera och samtidigt stödja svensk löpning – gör som Jens, teckna dig här om du vill ha nästa nummer 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här