Dagens medlem…

1
86

Dagens medlem träffade jag i Karlskrona i samband med VSM i friidrott, Marcus Grindange är född och uppväxt på Gotland och var väldigt tacksam över reportaget om Gotland i senaste utgåva.

Marcus tar vinden under ett av sina lopp i Karlskrona

Det var Gotlandsreportaget som fick Marcus att bli med i klubben, han hade länge sneglat på hemsidan, läst vad som händer och funderat. Väl med magasinet i sin hand var han väldigt nöjd, misstänker att det är fler som är i den situationen – tycker ni ska säkra bra och inspirerande läsning till hösten genom att bli medlemmar nu, klicka in här 

Vem är då Marcus Grindange?

Jag är en gotlänning som efter resor jorden runt hamnat i Sollentuna där jag bor med fru och två barn. Jag sprang en del när jag var yngre, tävlade i friidrott för Roma IF på Gotland. När jag var 15 år kom jag sexa i USM i Löp-mångkamp, en rolig tävlingsform som inte längre finns kvar. Tror distanserna var 200m, 800m och 3000m. Tog sedan upp löpning igen för 12 år sedan, började med att jag fick operera höger knä och under rehabiliteringen fick jag en vana att gå på gym och träna. Det var fantastiskt i början, från att knappt kunna springa en kilometer i början blev längden på passen allt längre och det gick allt snabbare. Fixade en Svensk Klassiker 2007 och sedan blev det maratonlopp, halvmaror och andra lopp.

Jag springer och tränar för att bli bättre, vill hela tiden slå mina personliga rekord. Tyvärr kan man inte göra det hela tiden, så för något år sedan var det tungt. Men 2015 gjorde jag en rejäl satsning, målet vara att fixa maran på under tre timmar. Lyckades tyvärr inte med det, men slog en mängd andra personliga rekord som 43-åring och tio års löpträning. Har nu kommit i mål på 12 maratonlopp och det personliga rekordet är 3:07. Mil-perset är 37:27 och bästa tiden på 5 km är 18:06.

Jag springer för det mesta själv, men ibland även med kompisar i Turebergs FK. Först blev jag ledare i Tureberg för mina barn och sedan var jag med och blåste liv klubbens veteransektion. I år blev jag trött på på långlöpning, segt att springa tretimmars pass på helgerna. Så i våras började jag träna mer medeldistanslöpning, siktet har varit inställt på VSM i Karlskrona. Ställde upp i 800m, 1500m och 5000m och kan konstatera det finns många snabba gubbar, blev rejält i frånsprungen av några löpare. Kom i alla fall inte sist i alla lopp och jag får glädjas åt att Tureberg blev trea i klubbtävlingen, över 150 klubbar deltog.

Jag räknar med att springa i många år till. Jag har varit förskonad från skador och det ger ju kontinuitet. Jag har snittat 5 km per dag i 12 år och det är ju bra, men för att utvecklas ytterligare måste jag springa mer.

Äntligen läst Spring, vad tycket du?

Ja, första numret är nu läst. Mycket nöjd och kul att läsa om Gotland och kul att Viruddenloppet nämndes. Det är ett lopp som jag har varit med och utvecklat i flera år. Jag ser fram emot nästa nummer.

Tack Marcus och bra jobbat i Karlskrona, misstänker att vi ses i Västerås på IVSM – några fler fartpass så är du med och slåss om medaljerna. Vill du också läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, mycket trail och ultra, och olika livsöden med mera och samtidigt stödja svensk löpning – gör som Marcus, teckna dig här om du vill ha nästa nummer 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här