Dagens medlem…

0
109

Det var ett tag sedan, men det är alltid lika kul att presentera en medlem/prenumerant. Idag är det en ung 800 meters löpare från Hammarby som 2017 satt mängder av nya PB, möt Felix Davidsson-Berndtsson

Vem är Felix Davidsson-Berndtsson?

Jag är 21 år och tävlar för Hammarby IF. Jag har kört friidrott i lite mer än elva år körde min första medeldistanstävling när jag var 14 år 2010. Började träna mera seriöst för några år sedan och har fått i uppsving i min löpning när jag bytte till Hammarby hösten 2016. Det som driver mig med löpningen är både att man märker att man går framåt med seriös träning men även att löpning är så roligt och att det går att variera träningen så mycket. För mig som tävlingslöpare så motiveras jag mycket av resultat och när jag känner att kroppen svarar bra på träningen som man lägger ner. En vanlig vecka så tränar jag 4 pass med klubben som bland annat består av intervaller i inomhushall och på löparbana, backvarv och parkintervaller bland annat. Utöver det så brukar jag också köra mellan 2 och 3 pass själv. När jag inte tränar så studerar jag journalistik med en dröm en jobba som sportjournalist. Utöver det så gillar jag att läsa böcker, hänga med kompisar och vara aktiv i allmänhet.

Hur har 2017 varit?

2017 har för min del varit rätt bra. Det jag framförallt är nöjd med är att jag höjt min volym träningsmässigt och att jag känner att jag både har gått fram i styrka och uthållighet och har blivit en bättre löpare. Tävlingsmässigt är det två saker som sticker ut lite extra. Det är att jag för första gången gått under 2.10 på 800m och inte bara en utan två gånger. I Sätrahallen under inomhussäsongen gjorde jag 2.09.75. Jag var väldigt lättad och lycklig över det efteråt då 2.10 har varit en förbannelse för mig under många år. Den islossningen betydde mycket för mig då jag på sommaren slog till ytterligare en gång. På förtävlingarna på Karlstad GP i optimala förutsättningar så sprang jag på 2.07.85 efter ett för den dagen nästan ett perfekt lopp. Fanns visserligen några saker att fila på men jag var väldigt nöjd och det gav väldigt motivation och jag kände att träningen jag lagt ner under vår och sommar har betalat sig. Den andra stora händelsen är att jag för första gången gått under 40 min på milen. För mig som medeldistansare är inte milen högsta prioritet men genom bra och allsidig träning med klubben så har även uthålligheten förbättrats bra under året. Ett tecken på det var i första milloppet för året (Premiärmilen) så gjorde jag i lite kassa förhållanden 39,01. Jag var väldigt nöjd efteråt att ha sprängt den barriären men kändes lite retsamt att vara så nära även sub-39. I sista tävlingen för säsongen Hässelbyloppet så kom den riktiga fullträffen. Hade två relativt jämna splittar och trots trötthet på slutet så höll jag riktigt bra och landade på 38,12. En riktig motivation att jag lyckades hålla så bra tror jag var för att jag hade en klubbkamrat framför stora delar av loppets sista kilometrar och att jag visste att han brukar springa jämnt och stabilt. Även på Hässelbyloppet så var det kallt och inslag av blåst och regn så jag känner att det finns mer att ta ut på den här tiden. Kanske till och med redan till 2018!

Vad är ambitioner framåt?

Jag har ganska stora ambitioner men försöker att ha lite olika delmål och inte ha för stora förväntningar att allt ska komma på en och samma gång. För 2018 så är målet att persa på alla distanser som jag ställer upp i och det är grenar från 400m upp till milen egentligen. De största tidsmålen jag har i år är att försöka komma ner mot 2.05 på 800m, Under 4.30 på 1500m (har pers på 4.30.01 just nu) Under 10min på 3000m och under 38min på milen. Hoppas såklart persa i andra grenar också men det här skulle jag säga är de största målen för året. Utöver det så hoppas jag vara skadefri, inte dra på mig onödiga sjukdomar samt att träningen ska flyta på bra under året vilket jag tror är en förutsättning för att klara de målen jag kommer sätta upp. Ambitionen är det inget fel på så det är bara att köra på och hoppas på det bästa!

 

Stort tack Felix och stort lycka till under 2018. Alla är välkomna med sina historier, kul att läsa, kul att dela med sig – eller hur? Mejla bg.nilensjo@springlfa.se. Och du. är du inte prenumerant, dax att hoppa på nu. Snart kommer #1 2018, en tegelsten med läsning som kommer göra dig än mer motiverad inför året… Jag lovar! http://spring.prenservice.se

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här