spot_img
0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

HemAktuelltDagens medlem...

Dagens medlem…

Idag får vi träffa en löpare som i år blivit en av dem jag har sällskap med på många lopp i år. Max Lundberg som tävlar för LK Myran har efter ett skadedrabbat år kommit tillbaka och i år tävlat flitigt.

Max Lundberg, LK Myran
Max Lundberg, LK Myran

Innan vi fördjupar oss i Max, i går blev det lite snurrigt – två Stefan från Borlänge och det blev en för mycket. Bilden och texten tillhörde Stefan Hansson, Svoren hälsar att han gärna hade sprungit på Hanssons tider :)

Max Lundberg är som sagt var skåningen som jag i år har pratat ihop mig med inför många lopp, vad gör vi idag, vilket tempo, etc.

Vem är Max Lundberg?

46-årig Bjärredsbo, banktjänsteman och 2-barnspappa som fann löpningen relativt sent i livet. Jag började löpträna för 5 år sedan med drömmen om att vara över 40 år och springa milen under 40. Gissar att jag gjorde ungefär 45 vid den tidpunkten. Började med att springa 10 km tre gånger i veckan så snabbt jag klarade under några månaders tid, vilket resulterade i att jag lyckades pressa ner mig under 40 med några sekunders marginal. Kom därefter kontakt med löpargruppen Ekmans Löpare i Lund och fick då uppleva värdet av att träna i grupp. Strukturerad träning och möjligheten att få träna med bättre löpare än mig, vilket resulterade i en fin utveckling. 2014 gjorde jag 35:31 på milen. Under 2015 drog jag på mig en hälsporre, vilket medförde 8 månaders löpvila. Det innebar en mental utmaning att inte få ägna sig det jag tycker så mycket om och mår så bra av – löpningen! Det blev istället många timmar av cykling, simning och vattenlöpning och en anmälan till Ironman 2016 för att ha en drivkraft till den alternativa träningen.

Hur har 2016 varit? 

Bra, till att börja med har jag varit skadefri vilket varit det primära målet. Har kunnat träna 8-9 mil per vecka och har tävlat en hel del på distanser allt från 800 meter upp till Ironman. De flesta loppen jag deltagit i har varit deltävlingar i Skånes Veterancup, men det har även blivit några lopp däröver samt ett deltagande i Nordiska mästerskapen med 3 lopp på 3 dagar. Årets bästa lopp var nog 10 000m på bana där jag gjorde 35:58 under idealiska förhållanden. Är även nöjd med 17:37 på 5 000m.

Ambitioner resten av året?

Avslutar med något terränglopp och hoppas på en hygglig totalplacering i Skånes Veterancup i min åldersklass.

Du har gått med i Springklubben, varför? Synpunkter om första magasinet?

Känns givet att stödja en tidning som gör både kvalitativa och omfattande reportage. Läser samtliga artiklar och kan bara hoppas att framtida nummer håller lika bra nivå som det första!

Tack Max, för ditt bidrag och sällskapet på en massa lopp i år. Nästa år har vi nya tider i kroppen, ska bli kul! Lycka till med avslutningen av säsongen.

Vill du också läsa om löpning, anmäla dig till klubben här. http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,686FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Trappa upp

0
April april, vintern rasat osv. Träningen rullar på. Sen årsskiftet har jag legat stabilt kring sjumilaveckor. Det känns lite i minsta laget, har nog...

Ur spår?

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

- Annons-

PODCAST

X
X