Dagens Springmedlem….

0
18

I dag presenterar vi en av Sveriges största veteranprofiler, en flerfaldig världsmästare och innehavare av en mängd rekord, den grymma Gunnar Durén, tävlande för Hässelby.

iSM 2014, Göteborg

Min första kontakt med Gunnar var på ett inne SM för att antal år sedan, ny kille i klassen? Vem är det? Det tog inte så lång tid innan jag lärde mig vem han var och vilken kapacitet han besatt. Han blev snabbare och snabbare och plötsligt var det bara i fantasin man kunde hänga på denna superveteran. Gunnar fokuserade mer och mer på 800m och där har han varit helt galet unik, sub 2 minuter som 50 åring!

Vad säger du om 2016 så här långt?
Internationellt har året hittills varit kantat av ett flertal dopingskandaler. Även om det är förskräckligt, så känns det ändå befriande att fuskarna avslöjas och kan fråntas medaljer, rekord och möjligheten att delta i stora evenemang. Jag hoppas för friidrottens och löpningens skull att IAAF och WADA vågar stå på sig i avstängningarna av t ex Ryssland inför OS. Det kan inte finnas någon sanning om det inte finns konsekvens.
Svensk löpning tycker jag står starkare än på mycket länge, både på herr- och damsidan. Det skulle synas även i OS om inte SOK gjorde sitt bästa för att hindra våra löpare att komma dit, genom att göra det svårare för svenska löpare än några andra i världen att kvalificera sig.
För egen del haltade året bokstavligen igång efter mitt marathonlopp i Honolulu i december i fjol. Tack vare proffsig naprapatbehandling och daglig yoga är jag nu igång med löpträningen i full omfattning. Kroppen är inte längre ett självspelande piano, utan behöver mer och mer omsorg för att klara av det jag begär av den.

Vad står på agendan framåt, vad fokuserar du på?
Bansäsongen har precis startat för min del. Det är härligt! Förutom de nordiska och svenska veteranmästerskapen nu i juli har jag två höjdare att se fram emot: dels ett specialinsatt veteranheat på 800 meter under Karlstad GP den 27 juli, dels det klassiska Fifth Avenue Mile i New York den 3 september. Det sistnämnda blir som det bästa av två världar: den häftiga inramningen av ett gatlopp i New York på en sträcka som är min hemmaplan.

Du har gått med i springklubben, varför?
Alla vi som älskar att springa, på träning och tävling är en del av svensk löpning. Om vi vill att vår värld och våra svenska förebilder inom svensk löpning ska uppmärksammas måste vi visa hur mycket detta betyder. 349 kr/år är mindre än en krona per dag och sannolikt bara en bråkdel av vad var och en av oss spenderar på skor, kläder, anmälningsavgifter och löparresor. Jag uppmanar alla svenska löpare att ta en extra funderare på vad vi tycker att Spring och springlfa.se är värt för oss. Man saknar inte kossan förrän båset är tomt…

Stort tack Gunnar säger vi på Spring och önskar dig lycka till i sommar. Vill du precis som Gunnar investera 1:- om dagen i svensk löpning, teckna ett medlemskap på spring.pren.nu

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här