Dagens Springmedlem…

Aktuellt  

Idag bjuder vi på ännu en löpare vi har gjort 24 timmars reportage om. Även Louise Nilsson har blivit medlem i klubben, och precis som Jonas som presenterades i går har hon haft en del skador…

Louise Nilsson, Malmö AI

Louise Nilsson, Malmö AI

Det finns många kul minnen från 24 timmars jobbet med Louise, att hon hade 79 olika sorters te i köket är ett sådant :) Louise hade ett grymt år 2015, nya PB på löpande band. Men som många andra löpare som är i riktigt bra form så balanserar man på en skör tråd, hålla sig hel eller gå över gränsen. Louise gick tyvärr över gränsen…

Hur har året varit så här långt?

Det här året har inte riktigt börjat som jag hade velat eller tänkte mig, men jag hade en riktigt bra plan iallafall. I denna planen involverades både mästerskap (VM, EM & SM), träningsläger och andra spännande tävlingar.

Men allt började med att jag fick bryta terräng-SM i höstas pga smärtor i mitt säte och baksida lår. Dessa problem har stört mig under större delar av året, även om jag hade ett par bra månader som bland annat involverade ett fyra veckors långt träningsläger i Sydafrika. Tyvärr kom problem tillbaka och jag kunde enbart springa distans och tröskel, men ska man bli en bra löpare vilket jag vill krävs det även korta intervaller med mer fart!

Testade att springa Vårruset hemma i Malmö i början på maj och sprang i mål på en tid som var nästan 2,5min långsammare än förra året och då insåg jag att skadan hindrar mig så pass mycket och att alla former av rehabilitering, vila och behandlingar som jag har gjort inte har hjälpt. Beslutet till en operation var inte svårt och fem dagar efter jag hade pratat med läkaren låg jag på operationsbordet.

Just nu består min träning först och främst av vattenlöpning, crosstrainer, rehab & bålstryka. Som gammal simmare & triathlet har man lite förtur då det gäller den alternativa träningen, samt att man har mycket erfarenhet och rutin från tidigare skadeperioder.

Men nu har det gått sju veckor sedan operationen och allt har gått bra! Så nu är det snart dags att snöra på mig löparskorna igen!

Förväntningar/ambitioner med resten av året?
Först och främst ska jag bli helt skadefri, vet inte riktigt hur lång tid detta kommer att ta. operationen som jag gjorde är ganska ovanlig så det finns inte riktigt någon bestämd ”rehabilitering och återhämtningstid”.
Den här säsongen kommer jag inte tävla något, men planen är att vara tillbaka i höst och springa terräng SM och möjligtvis någon halvmara.

Springklubben, varför?
Jag tycker att springklubben och hemsidan är bäst i Sverige då det gäller att bevaka den svenska löpning och allt runtomkring, en bra mix av allt. Man får en bra uppdatering om vad som händer, men även att den svenska löpningen marknadsförs och syns från sin bästa sida.

Tack Louise och lycka till med rehabträningen, vi ser verkligen fram mot att se dig på startlinjen igen. Vill du också hålla dig uppdaterad om svensk löpning? Anmäl dig till Springklubben på http://spring.pren.nu/

 Dela på Facebook