Dagens Springmedlem…

0
64

Dagens medlem är Sandra Södergren som tävlar för FIF Gnistan i Ronneby.

Sandra Södergren
Sandra Södergren

Nu är det 48 dagar sedan jag började presentera en medlem om dagen, otroligt kul och stimulerande att få lite information bakom namnen i registret. Det har varit många kändisar, även personer som jag haft någon relation till. Men också medlemmar som stuckit ut på något sätt… Idag kommer det en sådan igen. Sandras e-postadress innehåller Sandra springer, jag blir naturligtvis nyfiken….

Vem är Sandra Södergren?

Jag är 27år och tävlar för Ronnebyklubben FIF Gnistan. Jag har läst det folkhälsovetenskapliga programmet på Kristianstad högskola, men jobbar för tillfället på en gruppbostad i Tingsryds kommun. Redan när jag var 6år sprang jag min första tävling, Victorialoppet på Öland. Sen dess har jag alltid sprungit och det har blivit många tävlingar genom åren, allt från 400m på bana upp till Lidingöloppet 30km, traillopp, stadslopp, banlopp och små lokala lopp. Jag älskar att springa. Därför kändes det självklart att min mailadress skulle vara Sandra.springer!

Hur har starten på 2016 varit?

Efter att ha tränat på bra hela vintern, inledde jag året med milen i Bromölla och Maxilöpet på 37.42. Då kände jag att jag kanske kunde förbättra mitt pers på milen från 2013, 36.48.
Men sen har det av någon lustig anledning gått sämre med flera millopp kring 39min men jag känner att formen är stigande efter Victorialoppet, 9km 33.50. I helgen blev det även ett 5000m på bana med tiden 18.28.73 vilket var årsbästa! Så jag hoppas att det lossnar nu!

Planerna för resten av året?

Härnäst väntar Karlskrona stadslopp, sen blir det något halvmaraton, hoppas förbättra mitt pb 1.24.08. Lidingöloppet 30 km blir det också. Sedan känner jag att maratondebuten närmar sig kanske i höst eller nästa år.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag har sett vilket bra jobb ni gör med att lyfta fram löpningen och ni har intressanta artiklar! Det är inspirerande att läsa om andra löpare, både kända och den vanliga motionären. Jag har tänkt en längre tid att jag skulle hoppa på och till slut tog jag tag i det.

Tack Sandra – hoppas att jakten på formen och nya PB går bra i höst.

Har du också funderat men inte kommit loss? Du är inte ensam, det finns flera tusen löpare som borde gjort det redan…. tycker jag :) Tycker du som jag och du vill läsa detta inspirerande magasin, få olika förmåner, nyhetsbrev, etc – gå med i Springklubben – http://spring.pren.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här