Nytt testcenter för uthållighetsidrottare i Göteborg

0
912

På Fysikens träningscenter mitt i hjärtat av Göteborg har idrottsskademottagningen Elitrehab utvecklat sin verksamhet med ett testcenter specifikt inriktat mot uthållighetsidrottare, SportsLab. Sportslab har arbetat länge med löpare, cyklister, swimrunners och triathleter och märker varje år hur man vid upptrappning av träning inför lopp och tävlingar hamnar i överbelastningsfällan med skador och besvär och man får ta ett steg tillbaka i sin träning istället för framåt.

På SportsLab är det tänkt att man skall kunna hitta sina svaga länkar, de som kan öka risken för skada och bromsa prestationsutvecklingen. Med analys av löpteknik och tester av fysiska, löpspecifika förutsättningar som styrka, rörlighet och core lägger man grunden för ett träningsprogram som är inriktat på just de delar som man behöver fokusera på för att skada sig mindre och springa starkare. Man kör vidare med programmet på egen hand eller tillsammans med en coach som hjälper till med fortsatt utveckling, stegring av program, feedback på teknik och nya uppföljande tester.

Samma analysverktyg som används för rörelseanalyser i forskning och på testcenter för i elitaktiva, 3D-motion capture system från Qualisys, är det som man använder sig av på SportsLab för sina löpteknikanalyser.

Som Springläsare får du 20% rabatt på 3D-analyser fram till sista juni. Uppge Spring när du bokar. www.sportslab.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här