Recension Asics Superblast

1
387

Efter hiten med Novablast 3 (länk längst ned),för mig åtminstone test här så var förväntningarna höga på rätt nyligen släppta Superblast. Mer skönt skum för långa pass var det jag hoppades på och leverans blev det.

Egentligen kanske vi ska börja med priset för det är inget man skojar bort. Löplabbet är bland de billigaste och de tar 2299.-. Visst ett par tävlingskor hoppar lätt upp mot 3000- strecket men är det verkligen värt över 2000.- för ett par träningsskor?

Med hela 45,5 mm höjd i hälen och 37,5 mm i framfoten är det knappast snålt med material i alla fall. Ja dom är alltså förbjudna att tävla i p.g.a. höjden om man är elit men gissar att det inte är ett problem direkt då de inte är gjorda för race och som amatör (läs mig) så är det inga sådana begränsningar.

Om vi går in på lite tekniskt mumbo jumbo så har mellansulan största delen (FF Turbo) av skummet lånats från tävlingsskorna Metaspeed Sky/Edge och närmast yttersulan FF Blast + som återfinns i bl.a Novablast. So far so good och låter som ett vinnande koncept.

Innan första rundan blev det såklart invägning vilket överraskade då de endast vägde ca sex gram mer än Novablast, helt sjukt lågt faktiskt. Tankarna gick då åt hållet att Novablast skulle bli utkonkurrerade.

Några turer senare så blir utfallet att att båda fyller sin funktion. Även om Superblast faktiskt funkar rätt ok för tempopass och liknande är det på långpassen de kommer till sin rätt medans Novablast har betydligt mer fart i sig.

I jämförelse med mina tidigare favvisar på långpassen Nike Invicible så tappar Superblast inte dämpningen lika mycket. Jag upplever Nike som väldigt komprimerade i slutet av turerna så där ligger de plus.

Yttersulan har hyfsat med slitagehöjd och bra med grepp vilket även gjort att de använts på bandet hemma som annars kan vara lite halkigt.

Överdelen gillar jag också och känns rymlig även om mina fötter inte direkt är breda. Plösen är semi gusseted som youtube-proffsen säger, alltså halvt fastsydda för att den inte ska röra sig. Den är även mjuk och snörena är flexibla så komforten är bra, som vanligt tänker man inte på överdelen så är det ett gott betyg.

Sammanfattning

Behöver du ett par riktig bra långpasskor som även klarar lite fart också och har en djup plånbok är det bara beställa. Mycket komfort både i sula och överdel. Negativt förutom priset är väl kanske utseendet på just dessa inte det som faller alla i smaken, bl.a. undertecknad.

Efter både Novablast 3 och Superblast har jag verkligen börjat gilla Asics efter lyst med sin frånvaro i min garderob och det är ett gott betyg.

Länk Recension Asics Novablast 3 https://springlfa.se/recension-asics-novablast-3/

Lätt, storlek 41,5.
Mycket dämpning i hälkappan.
Bra grepp och slitageyta.

1 KOMMENTAR

  1. Var du berusad när du skrev recensionen?

    Superblast är cirka 20 gram lättare än Novablast. Då Superblast består mestadels av FF Turbo och Novablast av FF Blast+ så är det stor skillnad på styvheten och responsen i skorna. Novablast är kanon, men mest mjuk medan Superblast är en temposko och ångdistanssko som preseterar likt skor med kolfiberplatta utan att ha en.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här